Talisk spiller op til frokost på Fermaten. foto: pr-foto

Hæsblæsende skotsk trio vil vælte Fermaten

HERNING Skotske Talisk giver lørdag frokostkoncert på Fermaten.

Trioen er kåret til Skotlands »Folk Band of the Year 2017«, og det er hæsblæsende skotsk og irsk musik med en musikalitet, dynamik, energi og udstråling, som angiveligt ikke fås bedre.

Concertinaspilleren Mohsen Amini er nok uden overdrivelse verdens bedste på sit valgte instrument og blev i april 2018 kåret til Musician of the Year ved BBC Radio 2 Folk Awards. Han er et naturligt fokuspunkt i bandet - også på grund af sin energi og indlevelse på scenen - men trioens dynamik kommer ligeledes fra samspillet med de andre to, hvor Hayley Keenans elegante violinspil sørger for et perfekt modspil til Mohsens »udskejelser«, og Graeme Armstrongs guitarspil lægger den rytmiske bund.

Talisk har høstet den ene pris efter den anden. Trioen har jubelbegejstret publikum på Tønder Festival de seneste to år og har ligeledes triumferet ved andre store festivaler som Celtic Connections i Glasgow, Festival Interceltique de Lorient, Cambridge Folk Fesival med videre.