Fire minutters undertal på grund af en udvisning til Zack Torquato gjorde det svært for Blue Fox at jagte udligningen i Frederikshavn. Foto: Tom Laursen

Blue Fox tabte også i Frederikshavn

Thomas Damm 

To gange på tre dage har Herning trukket det korteste strå

ISHOCKEY Torsdag aften var der mulighed for revanche for Herning Blue Fox mod Frederikshavn White Hawks. Nordjyderne vandt tirsdag i Herning efter straffeslag, og torsdag aften var der så returmøde i Frederikshavn.

Det endte med en ny nordjysk sejr. Denne gang afgjort efter 60 minutter med resultatet 3-1.

Hjemmeholdet sad tungt på de indledende 20 minutter, hvor »rævene« slet ikke kunne få facon over spillet. Med Kristoffer Lauridsen i karantæne var der også lagt op til ændringer. Lokale Anders Pagh, der ikke har spillet i Metal Ligaen siden sæsonen 2015/16, fik plads i tredjekæden. I fjerdekæden var backen Jakob Jessen tredje angriber sammen med Peter Eg Larsen, der blot spillede sin tredje kamp, og så Kristoffer Søgaard.

Om kædesammensætningen var årsag til usikkerheden skal være usagt, men gæsterne kunne være glade for blot at være bagud 0-2 efter første periode. Det ene Frederikshavn-mål kom tilmed, mens Blue Fox var i overtal, men nordjyderne slog en effektiv kontra. Det var godt nok billigt sluppet...

Spillede sig op
I anden periode kom Blue Fox stille og roligt mere med og fik lagt et ordentligt tryk på Frederikshavn-målet. Jakob Jessen og Peter Eg Larsen blev taget ud af kæderotationen, og det gav mere istid til profiler som Morten Poulsen og Jan Dalecky.

Det var da også netop Morten Poulsen, der helt fortjent fik reduceret, da Blue Fox fik udbytte af det store pres. Scoringen blev den eneste i perioden og kom med godt fire minutter tilbage.

I sidste periode fortsatte Blue Fox de gode takter, og alt pegede på en udligning. Men med seks minutter tilbage lavede Zack Torquato noget af en dumhed. Med sin stok slog han ud efter pucken højt oppe i luften og ramte en frederikshavner i hovedet. Det gav en 2+2-udvisning og altså fire minutter i undertal.

Det var ikke lige det, der var brug for. Blue Fox spillede dog forrygende flot undertallspil, og Frederikshavn var så rystet, at der blev taget en timeout for lige at få ro på. Mens holdet altså var i overtal.

Blue Fox tog også en timeout med små to minutter tilbage og tog Simon Nielsen ud. Det gav dog ikke udbytte, og så kunne hjemmeholdet lukke og slukke kampen til 3-1.

»Blårævene« må op på hesten igen på søndag hjemme mod Rungsted.