Simon Kvamm og Nephew bliver topnavnet på Herning Rocker 2019. foto: henrik ole jensen

Herning Rocker: Nephew topper stærkt program – får selskab af internationalt hovednavn

Henrik Øster-Jørgensen 

Festivalen foregår i 2019 igen over to dage, og antallet af hovednavne udvides

HERNING Her til formiddag begyndte billetsalget til næste års Herning Rocker, der igen kommer til at foregå over to dage.

- Vi kører en to-dages festival igen, fordi folk tog godt imod det sidste år, og derfor gør vi det igen. Sidste år var det på grund af Herning Fremads jubilæum, men det viste, at det var det rigtige valg. Det gik rigtig godt, vejret var med os, og opbakningen var stor. Der var god opbakning fra både folk og erhvervsliv, og derfor giver vi den endnu mere gas i 2019, fortæller Dan Madsen, der står i spidsen for Herning Rocker.

Fem hovednavne
Satsningen i år gav pote for Herning Fremad.

- Sidste år brugte vi rigtig mange penge på grund af jubilæet, og tilbagemeldingerne gik på, at det var det bedste program nogensinde. Sidste år havde vi tre hovednavne - i år har vi fem. Vi har givet den lidt ekstra gas på kronerne i år, siger Dan Madsen.

- Det er ikke en stor satsning for klubben, men det er en investering i at holde fast i, at vi har noget ekstraordinært. Man kan ikke blive ved med at spare sig ud af tingene. Vi er nødt til at levere varen, for der er så mange tilbud i Herning. Vi håber og tror på, at når vi giver den ekstra gas med to hovednavne, så bliver vi belønnet for det.

Komplet program
Festivalens navne plejer at komme drypvist - men ikke denne gang.

- Det er første gang, vi har et komplet program fra starten af. Vi plejer at vente og se, hvordan billetsalget går, inden vi spytter lidt ekstra navne i. Vi prøver at gøre det så bredt som muligt for både unge og voksne. Navnene bliver fordelt godt henover de to dage, lover Dan Madsen og remser hovednavnene op:

- Det er Nephew, D-A-D, Nik & Jay, Gnags og så har vi for første gang længe hentet et udenlandsk band - nemlig Ronan Keating, der var med i Boyzone. Han har lavet de største hits med sit soloband.

- Nephew giver 12 festivalkoncerter, og vi er, som jeg forstår det, det første sted. De kommer til at åbne det hele fredag aften. Der var udsolgt i Boxen, og mange gik glip af dem. Alle ved, at det er et af de største bands i Danmark.

Nephew spiller 90 minutter mod de normale 75. Jeg har store forventninger til dem, men det har jeg også til de andre.

Non stop-musik
Om fredagen åbner Sko/Torp den store scene, og så bliver der ellers vekslet mellem scene og telt.

- Et andet udenlandsk navn er AC/DC UK, og de er kåret som det bedste AC/DC-tribute band. De spiller meget i Holland, og det er deres debut i Danmark, fortæller Dan Madsen.

Det resterende felt udgøres af Joey Moe, Le Freak, Bro, Alexander Oscar, Too Many Left Hands, Den Røde Tråd, Brandon Beal, Bon Jovi Jam og Jimilian.

Der bliver altså fart over feltet Herning Fremads baner 24. og 25. maj.

- Jeg gik i gang med at finde navnene først i august, og det faldt på plads i fredags. Der er ingen gengangere i forhold til sidste år, og vi prøver at forny os med udenlandske navne. Der er fuldt hus, og der kommer 17 bands med non stop-musik.