Sabine Englert er i gang med sin tiende sæson i Ikast, og der bliver også en sæson nummer 11. Den snart 37-årige målvogter har forlænget sin kontrakt til 2020. Foto: Henrik Ole Jensen

Den tyske mur bliver i Ikast

Jørn Just Kristensen 

Sabine Englert har forlænget sin kontrakt med Herning-Ikast Håndbold til sommeren 2020

HåNDBOLD Hun er allerede optaget i klubbens egen Hall of Fame, »Alpi Legends«, men Sabine Englert fortsætter med at skrive kapitler til sin historie i Herning-Ikast Håndbold.

Den snart 37-årige målvogter har forlænget sin kontrakt med klubben til 30. juni 2020.

- Så længe min krop er okay, og så længe jeg føler, at jeg stadigvæk kan bidrage på holdet, så er jeg ikke klar til at stoppe. Jeg har det rigtigt godt på holdet og i klubben, og jeg glæder mig til endnu et år med pigerne, siger Sabine Englert i en pressemeddelelse fra klubben.

Godt makkerskab
Hun er i gang med sin tiende sæson i klubben og har også i år leveret adskillige stærke præstationer for de lokale håndboldkvinder. Men hun glæder sig også over, at den 13 år yngre reserve, Jessica Ryde, er vokset i rollen og også har stået gode kampe i sæsonen.

- Jeg har fået et helt fantastisk samarbejde med Jessica Ryde og jeg vil gerne være med til at hjælpe med at udvikle hende endnu mere, siger Sabine Englert, som måske selv er ved at skabe sin arvtager på posten i form af den 24-årige svensker.

Klubben har aldrig fortrudt, at man i 2009 hentede den tyske topkeeper fra Hypo Niederösterreich til Ikast.

- Sabine Englert har gennemgået en fantastisk udvikling som menneske her i klubben gennem et årti, og så længe hun stadig nyder træning, kampe og holder sit vanlige høje niveau, så er dette endnu en naturlig forlængelse af vores gode samarbejde, siger klubbens direktør, Jakob Mølgaard Christensen, og betegner Englert som en »levende legende«.

Sabine Englert har gennem årene vundet tre danske mesterskaber og tre danske pokaltitler med klubben. Hun har også været med til at vinde EHF Cuppen i 2010-11, EHF Cup Winners Cup i 2014-15 og i sæsonen 2013-14 var hun og det daværende FCM Håndbold i Final4 i Champions League.

Læs mere om Sabine Englert lige .