Agromek holdes hver andet år i messecentret, og for fire år siden deltog Lars Løkke Rasmussen også i landbrugsmessen i Herning. Foto: Tom Laursen

Årets største fagmesse i Herning bliver åbnet af statsministeren

Lars Løkke Rasmussen åbner Agromek-messen i MCH i næste uge

LANDBRUGSMESSE Statsminister Lars Løkke Rasmussen var i Herning i den forgangne weekend, da Venstre holdt sit landsmøde, og allerede i næste uge vender han tilbage.

Han har nemlig tirsdag 27. november fået til opgave at åbne landbrugsmessen Agromek, der fylder alle messehaller og dermed er MCH’s største fagmesse. I løbet af fire messedage fra tirsdag til og med fredag ventes cirka 40.000 landbrugsinteresserede fagfolk at lægge vejen forbi Agromek.

Lars Løkke Rasmussen har erfaring i jobbet, for det var også ham, der åbnede Agromek for fire år siden. Dengang var han ikke statsminister, men på oppositionens vegne fremlagde han ved åbningen forslag til det, der senere blev vedtaget og kendt som Landbrugspakken.

535 udstillere på messen
Statsministeren foretager åbningen, efter at Agromeks formand, administrerende direktør Sten Andersen, Dan-Egtved A/S, har budt velkommen. På åbningsdagen afsløres det, hvem der skal modtage de syv Agromek Awards blandt 21 nominerede. Prisvinderne er de nyheder, der skønnes at kunne få størst praktisk betydning for den enkelte landmand eller landbruget som helhed.

Straks efter åbningen vil det summe af aktivitet i de 13 haller i messecenteret, hvor de 535 udstillere er klar til besøg.

Agromeks formand, Sten Andersen, glæder sig over den store opbakning til messen fra udstillerne og ser frem til, at Agromek i år kan præsentere helt nye aktivitetsområder for de besøgende:

- Det gælder Agromania med det nyeste indenfor teknologi, digitalisering og robotter, hvor vi samtidig har vores nye innovationskonkurrence Agromek Student Challenge. Desuden kan vi præsentere det nye biogasområde, hvor udstillere og andre aktører inden for biogas og håndtering af biomasse er samlet. For første gang kan vi præsentere et live-værksted med arbejdende lærlinge, så besøgende kan se de spændende muligheder i uddannelser inden for entreprenør, vej, park og anlægsområdet, siger Sten Andersen i en pressemeddelelse.