Jurij Repe og Herning Blue Fox tabte tirsdagens hjemmekamp mod Frederikshavn. Foto: Henrik Ole Jensen

Straffeslagsnedtur: Herning tabte til topholdet

Ole Bitsch 

Frederikshavn vandt 2-1 i tirsdagens ligamatch i Kvik Hockey Arena

ISHOCKEY Der skulle 60 minutters ordinær tid, fem minutters overtid og fire straffeslag til inden, der blev fundet en vinder af tirsdagens ligamatch i Kvik Hockey Arena.

Her måtte Herning Blue Fox indkassere et 1-2-nederlag mod topholdet Frederikshavn White Hawks.

Efter fem minutters overtid, hvor holdene spilede tre mod tre, blev kampen afgjort via direkte dueller mod keeperne. Gæsternes Cam Spiro og Christopher Frederiksen scorede på deres to forsøg mod Simon Nielsen, og da både kaptajn Daniel K. Nielsen og centeren Joonas Riekkinen misbrugte på frederikshavnernes målmand, Tadeas Galansky, måtte Blue Fox lade sig nøjes med et point.

De to scoringer i den ordinære spilletid faldt begge i anden periode. Efter en aggressiv indledning, hvor Herning viste aggressiviteten, der manglede i første periode, kunne værternes Jan Dalecky fortjent bringe vicemestrene i front. I powerplay slap den tjekkiske forward fri i højre side, og han hamrede iskoldt og sikkert pucken fladt i nettet.

Føringen skabte ikke det momentum, som hjemmeholdet havde håbet. I stedet for at fortsætte fremad, blev »blårævene« presset tilbage. Særligt i de sidste otte minutter af perioden var det Frederikshavn, der satte sig på spil og chancer. Her virkede Herning-defensiven, der generelt i kampen gav alt for meget væk, ganske skrøbelig.

Det udnyttede gæsterne til at sikre udligningen ved Simon Grønvaldt, som fra distancen - mellem venner og fjender - knaldede pucken op i det ene målhjørne.

I den tredje periode vekslede kampen frem og tilbage i varierende tempo. Men hjemmeholdet kom dog for alvor under tryk, da forwarden Kristoffer Lauridsen modtog matchstraf efter en episode ved banden. Angriberens tackling bagfra betød et tidligt bad - men også fem minutter i undertal for holdkammeraterne.

Modgangen fightede Herning-enheden sig ud af, og så endte duellen altså i overtid, hvor værterne burde have lukket kampen, blandt andet via en friløber til finske Lauri Taipalus. Men Frederikshavn var skarpest - også i straffeslag.

Allerede torsdag aften mødes mandskaberne igen. Denne gang er Blue Fox gæster i Frederikshavn.