Børnekonventionen kan i år fejre 29-års fødselsdag. Foto: Pr-foto

FN’s børnerettighedsdag: Red Barnet gør en forskel for sårbare børn i Herning Kommune

Tirsdag er det FN’s Børnerettighedsdag. Det bliver en speciel dag for Red Barnets lokalforening i Herning

HERNING Børnekonventionen fylder år i morgen, og den danner grundlaget for Red Barnets arbejde i Herning Kommune, hvor de frivillige gør en forskel for børn og familier i udsatte positioner.

20. november bliver en speciel dag for Red Barnets lokalforening i Herning Kommune. Det er FN’s Børnerettighedsdag, og børnekonventionen kan i år fejre 29-års fødselsdag. Det skriver Red Barnet i en pressemeddelelse.

Konventionen skal sikre børns basale rettigheder, og den danner samtidig grundlaget for lokalforeningens arbejde i Herning. Lokalforeningen vil sørge for, at Hernings børn får et godt børneliv ved at tilbyde en familieoplevelsesklub og indsatsen Plads til Alle.

- Der er social ulighed i Herning Kommune - også her er der børn i udsatte positioner. Børn, der på grund af økonomiske eller sociale udfordringer, ikke har de samme muligheder som andre, siger Uffe Hansen, der er formand i Red Barnets lokalforening i Herning, i pressemeddelelsen.

Lokalforeningen i Herning blev stiftet i 2011, hvor en håndfuld frivillige gik sammen om at etablere familieoplevelsesklubben. Det er en indsats, hvor lokalforeningens frivillige planlægger en månedlig aktivitet for børnefamilier i udsatte positioner. Klubben tæller mere end 40 medlemmer.

- Vi har fået rigtig god respons fra familierne i familieoplevelsesklubben. De kan godt lide vores aktiviteter og synes, vi er gode til at inkludere dem i fællesskabet. Når vi er afsted på ture og til arrangementer, er de frivillige og familierne fælles om alt, udtaler Uffe Hansen.