Jessica Ryde stod en forrygende anden halvleg i Herning-Ikast-målet. Den 24-årige svenske målvogter blev blot passeret fem gange efter pausen. Foto: Flemming Hansen (Arkiv)

Stærkt comeback: HIH klar til europæisk gruppespil

Jørn Just Kristensen 

Herning-Ikast var på hælene i første halvleg, men vendte slaget i Rumænien og sikrede sig en plads EHF Cuppens gruppespil

HåNDBOLD Der venter seks europæiske opgør på Herning-Ikast Håndbold efter nytår. De midtjyske håndboldkvinder spillede sig nemlig søndag eftermiddag videre til gruppespillet i EHF Cuppen.

Det skete via en flot 21-19-sejr på udebane mod SCM Ramnicu Valcea fra Rumænien. Midtjyderne vandt hjemmekampen 22-16 i Ikast og endte derfor med en samlet sejr på hele 43-35.

Det kan lyde overbevisende, men håndboldtoget rystede en del på skinnerne undervejs. Fem minutter før pausen førte det rumænske tophold 13-8.

Ramnicu Valcea satte ikke mange fødder forkert i første halvleg. Rumænerne dækkede kontant, men også disciplineret op. De løb kontra, og i etableret angrebsspil arbejdede de sig tålmodigt frem til gode chancer.

Men i halvlegens slutminutter ragede Ines Khouildi en udvisning til sig, der gjorde, at momentum vendte. I stedet for at komme ned med seks mål fik Herning-Ikast begrænset skaden til fire, og Tonje Løseth blev endda frakendt en scoring i sidste sekund.

Pausestillingen var 14-10 til Ramnicu Valcea. Herning-Ikast havde med andre ord brug for bedring efter pausen, og det kom der.

Ryde trak gardinet ned
Midtjyderne leverede en stærk anden halvleg med et mere aggressivt forsvar, en forrygende Jessica Ryde i målet og to straffekastsredninger af Sabine Englert, som ellers så halvlegen fra bænken. Ramnicu Valcea scorede kun fem mål efter pausen!

Rumænerne så også ud til at blive presset konditionelt af Herning-Ikast, der holdt tempoet højt hele vejen.

Det midtjyske angrebsspil var stadig op og ned i anden halvleg, men der var lysglimt i form af gennemspillede scoringer.

Den EM-vragede Louise Burgaard var den farligste midtjyde. Hun blev topscorer med seks mål, selv om rumænerne tidligt fattede, at de var nødt til at passe på hende.

Der er lodtrækning til gruppespillet på torsdag.

Næste kamp for Herning-Ikast-kvinderne er først 2. januar mod Team Esbjerg i HTH Ligaen, da kvindehåndbolden nu vender blikket mod EM i Frankrig.