Thomas Andersen kunne juble over sit første sæsonmål i 6-1-sejren over Odense Bulldogs. Foto: Flemming Hansen

Blue Fox satte bundproppen på plads

Thomas Damm 

»Blårævene« lægger afstand til bunden med en storsejr

ISHOCKEY Der var bundopgør på Kvik Hockey Arena søndag eftermiddag, Nummer næstsidst, Herning Blue Fox, havde besøg af nummer sidst, Odense Bulldogs.

Det blev en kamp, hvor Blue Fox spillemæssigt var milevidt foran fynboerne. Første periode blev vundet 2-0 med en skudstatistik på 17-3 i »rævenes« favør. Målene scoret af Kristoffer Lauridsen og Zack Torquato.

Gæsterne chokstartede i anden periode med en reducering efter mindre end ét minuts spil, men det chokerede ikke Blue Fox, der kom på både 3-1 og 4-1 på mål af Thomas Andersen og Morten Poulsen.

I sidste periode slukkede Morten Poulsen det sidste håb for gæsterne, da han stjal pucken på blå linje, mens Odense tilmed var i powerplay, og han scorede til 5-1.

Udvisninger på stribe
Frustrationerne hos udeholdet brød ud i lys lue i kampens sidste minutter med flere grimme udvisninger, og Blue Fox spillede således i fem mod tre i kampens sidste i næsten fem minutter, inden Markus Jensen med sit første mål i sæsonen kunne score til 6-1.

Herning Blue Fox gav hjemmebanedebut til de to finner, Joonas Riekkinen og Lauri Taipalus. Desuden var der Metal Liga-debut til den 19-årige Hering-dreng Peter Eg Larsen, der fik en plads i fjerdekæden. Han fik tilmed sit første point, da han lavede en assist til 3-1-målet, der blev sat ind af Thomas Andersen.

Med sejren hopper Blue Fox frem i tabellen og deler femtepladsen med Rødovre. Men der er stadig hele 12 point op til fjerdepladsen, der giver en plads i Final4 senere på sæsonen.

Blue Fox går en travl uge i møde. Tirsdag spiller holdet igen på hjemmebane mod Frederikshavn, og torsdag er det så Blue Fox, der drager til den nordjyske by.

Ugen rundes af med en hjemmekamp mod Rungsted på søndag.