Rikke Ramm Eberlein har importeret Beer Choir-fænomenet fra USA. foto: Henrik Ole Jensen

Beer Choir – nu med ølentusiaster

KOR Når Den Jyske Sangskole og Kulturgårdens øvrige aktører byder velkommen til Kultur i Mørket på fredag, er der igen Beer Choir på programmet.

Denne gang i en opgraderet version, idet sangskolen har indgået et samarbejde med Danske Ølentusiaster, der er eksperter udi øllets hemmeligheder. De vil præsentere og sælge en række udvalgte kvalitetsøl, mens sangskolen fyrer op under deltagernes sangstemmer med en god blanding af skålsange og andre festlige fællessange for alle, der har lyst til at være med.

- Samarbejdet med Danske Ølentusiaster er indledt, fordi vi gerne vil skabe kvalitet hele vejen rundt om begivenheden Beer Choir. Folk skal have en super oplevelse med sig hjem - både i forhold til sang og øl. Samtidig vil vi gerne undersøge, hvad der sker, når man skaber nogle utraditionelle samarbejder mellem forskellige interessegrupper, som her en med sangskolen og ølentusiasterne.

- Øl og sang er jo en oplagt kombination, så hvorfor ikke opdyrke et fællesskab mellem folk, der elsker henholdsvis øl og sang - de kunne jo komme til at elske begge dele! Herning er kendt som stedet hvor man tør prøve nye ideer af, og vi synes, at samarbejdet med Danske Ølentusiaster er »a match made in Herning«, siger Rikke Ramm Eberlein, daglig leder af Den Jyske Sangskole og ansvarlig for at bringe Beer Choir-fænomenet fra USA til Danmark, i en pressemeddelelse.

Beer Choir er et koncept, som ligger et sted midt mellem den traditionelle korprøve og den spontane fællessang som af og til opstår i festligt lag. Det er opstået ud fra et ønske om at kunne skabe nogle sjove og hyggelige rammer om fællessang, og som måske kunne få en helt ny målgruppe i gang med at synge noget mere.

Til at lede deltagerne sikkert gennem sangen har Den Jyske Sangskole allieret sig med Søren Bormann og Mads Bækgaard, tidligere sangere i Herning Kirkes Drengekor, mens Kristian Marius Andersen passer tangenterne. I øvrigt er arrangementet på Den Jyske Sangskole åbent for alle - også dem, der bare gerne vil synge.