Kajsa Vala har fat i americana-traditionen med antydninger af pop. foto: pr-foto

Islandsk-dansk americana

KONCERT Kajsa Vala giver torsdag aften koncert på Fermaten.

Siden Kajsa Vala sidste år lagde Spot-festivalen ned, har hendes navn summet i krogene, og forårets turné har skabt opmærksomhed om bandet langt uden for hjembyen Aarhus.

- Det er vidunderligt at mærke et publikum, der bakker så godt op om vores koncerter. Vi får så god respons og så megen kærlighed tilbage, at det svært ikke at smile hele tiden, siger Kajsa Vala i en pressemeddelelse.

Med en islandsk mor og en dansk far har Kajsa Valas musik rødderne plantet i den nordiske muld. Men hun har i flere omgange boet i Nashville for at dykke dybt ned i sangskriver-håndværket, og det har formet hendes eget take på den amerikanske musiktradition. Hun har skabt sin helt egen lyd.

Hvis man skal placere hende i referencernes land, rammer hun skævt ind et sted imellem Alison Krauss, Gillian Welch og Cat Power. Kajsa Vala udbygger frygtløst americana-traditionen med antydninger af pop, en tendens, man for eksempel også hører hos de svenske søstre i First Aid Kit, som heller ikke er bange for at krydse genrer.

Omkring sig har hun et tæt og sammenspillet hold i form af musikerne Anders Thorborg, Astrid Steen Noringriis, og brødrene Nis og Kristian Hybel.