Sabine Englert er i gang med sin tiende sæson i Ikast, og der bliver også en sæson nummer 11. Den snart 37-årige målvogter har forlænget sin kontrakt til 2020. Foto: Henrik Ole Jensen

Herning-Ikast tørrede smilet af Aarhus

Jørn Just Kristensen 

HIH-kvinderne var en klasse bedre end Aarhus United og tog en sikker sejr i årets sidste ligakamp

HåNDBOLD I tabellen lignede det et tæt opgør mellem nummer fem og seks, men på banen var det tæt på umuligt at få øje på jævnbyrdigheden.

Herning-Ikast Håndbold landede onsdag aften en stensikker 26-18-sejr på udebane mod Aarhus United efter midtjysk pauseføring på 15-10.

Sejren blev grundlagt fra første fløjt. HIH åbnede opgøret yderst fokuseret og førte 10-3 efter 18 minutter.

Forsvaret stod stærkt, Sabine Englert ramte det niveau, som hun har manglet lidt i et par af de seneste kampe, og i angrebet var der tempo og facon over HIH-spillet.

Scoringerne faldt fra alle positioner, men især fra stregen, hvor EM-udtagede Sarah Iversen sprudlede. Hun endte også som topscorer med seks mål - heraf fem før pausen.

Aarhus fandt en smule fodfæste mod halvlegens slutning og fik reduceret efterslæbet til fem mål ved pausen. Men da HIH også kom fokuserede ud til anden halvleg, forduftede den sidste restspænding hurtigt.

HIH førte blandt andet 21-13, 23-16 og 25-17 på vejen til to sikre point.

Med sejren holder midtjyderne fat i toppen af HTH Ligaen. HIH er nummer fem á point med Team Esbjerg på fjerdepladsen og bare to point fra København på andenpladsen.

Sidste kamp inden halvanden måneds EM-pause venter på søndag, når Herning-Ikast spiller på udebane mod rumænske Ramnicu Valcea i EHF Cuppen.