Kristoffer Lauridsen (t.v.) og holdkammeraterne tabte tirsdagens ligamatch mod topholdet Rungsted. Foto: Anders Kjærbye/Ritzau Scanpix

Blue Fox sænket af topholdet

Ole Bitsch 

Tirsdag aften tabte Herning 0-2 ude mod Rungsted Seier Capital

ISHOCKEY Et mål i kampens første minut og en træffer i slutsekunderne sænkede Herning Blue Fox tirsdag aften.

De danske vicemestre tabte 0-2 ude mod Rungsted Seier Capital, der er suverænt førerhold i Metal Ligaen. Her indtager Blue Fox en noget overraskende næstsidsteplads - nu hele 23 point efter duksen fra Nordsjælland.

I tirsdagens duel i Bitcoin Arena i Hørsholm var det værternes back Simon Fredriksson og centeren Charlie Sarault, der kunne lade sig hylde som de officielle matchvindere.

Svenske Fredriksson scorede i et powerplay efter blot 37 sekunder. Forinden var Herning-angriberen Lasse Lassen blevet udvist for en slashing.

Til trods for chokstarten og det ultra tidlige mål til Rungsted skulle de to mandskaber og de 1280 fremmødte tilskuere vente til kampens og tredje periodes sidste minut, inden den anden scoring blev noteret. Det var canadiske Sarault som stod for afgørelsen, da han nettede med kun 36 sekunder tilbage på uret.

Mens Rungsted og Blue Fox delte udvisningerne - seks minutter til hvert hold - havde Herning et mindre overtag i skudstatistikken, som gæsterne vandt med 22-17. Det var dog ikke nok til at forhindre sæsonens sjette »rene« nederlag i 16 kampe.

Petri Skriko, cheftræner for Herning, gav i Hørsholm debut til klubbens to nye finner, backen Lauri Taipalus og forwarden Joonas Riekkinen.

Blue Fox’ næste dyst i Metal Ligaen er på søndag, hvor Odense Bulldogs, der pt. er sidst, gæster Kvik Hockey Arena.