3000 unge er inviteret til erhvervsmesse i Herning i morgen

Brian Kjær Andersen 

Herning Kommune laver nyt tiltag for at koble unge sammen med lokale virksomheder

UDDANNELSE Et helt nyt tiltag får premiere i Sportscenter Herning onsdag aften 14. november, når Herning Kommune arrangerer Erhvervskarrieremesse.

Ikke mindre end 3000 unge fra lokalområdet er inviteret, og målgruppen for messen er elever fra 9. og 10. klasse samt gymnasieelever og de unges forældre. Det er gratis at deltage på messen, hvor en række lokale virksomheder fra forskellige brancher har opstillet stande og står klar til at fortælle om deres fag. Virksomhederne har det til fælles, at de er godkendt til at have lærlinge, og håbet fra kommunens side er, at messen kan bane vejen for at gøre unge interesserede i at komme i lære og måske få skabt den første kontakt til deres første læreplads.

Byrådsmedlem Tommy Tønning (S), der er formand for Beskæftigelsesudvalget i Herning Kommune, har fået til opgave at åbne messen. Han håber, at arrangementet kan give nyttig viden til de unge og deres forældre og hjælpe virksomhederne til at få den arbejdskraft, de har brug for.

- Det er en rigtig god og stor mulighed for de unge mennesker til at etablere nogle kontakter, som måske på længere sigt kan føre til en erhvervskarriere inden for de områder, som bliver repræsenteret på messen, siger Tommy Tønning til Herning Folkeblad.

- Nu er det første gang, det sker, og jeg håber, at det er noget, vi kan gøre til en årligt tilbageværende tradition, som kan vokse sig større og større. Forhåbentlig kan det udvikle sig til at blive et forum, hvor man kan koble virksomheder sammen med mulige lærlinge, uddyber udvalgsformanden.