Studerende fra Herning skal snuse til politiet

400 HF-studerende fra Herning og flere andre byer skal senere på ugen til jobmesse på VIA Holstebro, hvor de blandt andet skal blive klogere på politiet som karrierevej

HERNING Midt- og Vestjyllands Politi indgår sammen med VIA University College og Erhvervsakademi Midt/Vest i et samarbejde med en række HF-uddannelser i området om at gøre de studerendes uddannelsesvalg mere erhvervsrettet. Det oplyser politiet i en pressemeddelelse, og det sker som følge af den seneste HF-reform.

15. november kommer 400 førsteårsstuderende på HF til jobmesse på VIA University College i Holstebro. De studerende går på HF-uddannelserne i Herning, Holstebro Tarm, Nr. Nissum og Struer. På jobmessen skal de studerende høre mere om uddannelses- og karrieremulighederne hos VIA University College, Erhvervsakademi Midt/Vest og politiet.

Når jobmessen er overstået, skal de studerende vælge sig ind på en retning, som vil præge deres fortsatte uddannelse. For de studerende, som vælger politilinjen, betyder det, at deres generelle undervisning vil tage udgangspunkt i politifaglige discipliner.

- Vi har været med til at præge undervisningen i etik og forståelsen for andre kulturer, som er helt fundamentale kompetencer for en politibetjent. Tilsvarende kan undervisningen i fysik og biologi vinkles på politiets arbejde med sporsikring. Vi har også tidligere arrangeret en temadag i Karup, hvor vi viste de studerende nogle cases og gav dem en forsmag på nogle af vores opgaver, fortæller John Hatting, der koordinerende uddannelsesleder ved Midt- og Vestjyllands Politi, i pressemeddelelsen.

På den måde får de studerende mulighed for at målrette deres uddannelse til det job, de skal bruge den i efterfølgende.

- Der er behov for at uddanne flere politibetjente, og derfor har Politiskolen øget sit optag de seneste år. Vi har ikke kun brug for mange studerende – det skal være de rigtige, vi får fat i. Dygtige og engagerede mænd og kvinder, der har, hvad der skal til, for at stå distancen i et fagligt, fysisk og mentalt krævende job. Derfor giver det god mening, at vi på et tidligt tidspunkt sporer de studerende ind på deres karrierevalg og hjælper dem med at opbygge de kompetencer, som uddannelsen og jobbet kræver, lyder det videre fra John Hatting.