Herningenser blev Lotto-millionær – men en skør idé af en anden Lotto-spiller kostede en million

Kim Stoltenberg Hansen 

Herningenser er indehaver af en af de tre vinderkuponer - en anden lottovinder havde to

LOTTO Seks millioner var der i førstepræmie-puljen i Lotto i denne weekend, og en person fra Herning Kommune snuppede en tredjedel af puljen. Ved første øjekast så det ud til, at der var tre heldige vindere af denne uges 1. præmiepulje i Lotto. Men hos Danske Spil kunne man konstatere, at der var sket noget helt utroligt.

-Vi skulle lige kigge en ekstra gang, da vi fik vinderdetaljerne og så lige en gang mere. Den ene vinder havde syv rigtige to gange på sin kupon. Vedkommende har altså spillet de samme tal to gange. Det har jeg aldrig hørt om før, siger Marie Grabow Westergaard, pressechef i Danske Spil.

Efter nærmere undersøgelser viser det sig da også, at det sket for første gang nogensinde.

-Vi har af og til flere vindere af 1. præmien, men det er aldrig sket før, at de er på samme kupon. Spilleren har et PLUS abonnement, så vedkommende spiller altså hver uge to ens rækker på sin kupon. Det er der ikke ret mange der gør, men her har det betydet en større gevinst, så det må siges at være et heldigt valg, siger Marie Grabow Westergaard.

Der var tre rækker med syv rigtige i lørdagens trækning, så hver rigtig række er to millioner kroner værd.

Spilleren med de to heldige rækker kommer fra Næstved kommune. Den anden 1. præmievinder har spillet via sin mobil og er fra Herning kommune. Og så må Herning-lottovinderen på samme tid glæde sig over at få to millioner kroner og bande lidt over, at den anden Lotto-tipper havde fået den skøre - men kloge - idé at tippe den samme række to gange, så Næstved-vinderen og herningenseren ikke deler puljen lige over, men sender fire millioner til Næstved og to millioner til Herning.