Legestue på MCH Arena – 5-0 til FC Midtjylland

Kenneth Kristiansen 

FCM er tilbage på Superligaens førsteplads efter en opvisning mod et meget svagt Vejle-hold

FODBOLD Der var legestue og fodboldlækkerier på menuen for tilskuerne på MCH Arena søndag aften, hvor FC Midtjylland knusende sikkert besejrede gæsterne fra Vejle Boldklub med 5-0.

Sejren kunne endda have været en pæn portion større, for de danske mestre tillod sig også undervejs at misbruge flere enddog meget store chancer mod et sløjt Vejle-hold.

Især Awer Mabil var en stor synder i FCM’s angreb - selvom han scorede to af målene. Den australske kantspiller misbrugte blandt andet en friløber samt en frispilning lige foran mål. Til gengæld var han også manden, der bankede kampens første mål i nettet.

I det 22. minut smuttede FCM’s brasilianske stjernefrø, Evander, på en fiks vending igennem Vejles forsvar, og det efterfølgende spark lignede en noget skæv afslutning. Men måske var det en genial aflevering, for bolden havnede for fødderne af Awer Mabil - 1-0 til FCM.

Bare to minutter senere slog hjemmeholdet til igen. Anfører Jakob Poulsen smed en præcis dropbold ind i feltet til Marc Dal Hende, der havde rykket sig fri. Uselvisk headede den målfarlige wingback videre til Paul Onuachu, der midt for mål havde tid og plads til at score sikkert til 2-0 - nigerianerens niende sæsonmål i Superligaen.

Evander brillerede
Mest iøjnefaldende på et hele vejen rundt stærkt FCM-hold var Evander, og fem minutter inde i anden halvleg kom brasilianeren også på måltavlen. Joel Andersson modtog bolden i højre hjørne og spillede videre til Awer Mabil, der skubbede bolden det næste stykke ind til Evander, der resolut sparkede på mål. Vejle-keeper Pavol Bajza burde nok have forhindret den scoring, men FCM var nu på 3-0.

Målet til 4-0 kom i kampens 65. minut, og igen havde FCM’s offensive spillere rigtig god plads til at folde sig ud. Gustav Wikheim drev bolden frem og fandt en fri Awer Mabil, der ovenpå et par afbrændere fik forløsning ved at sende bolden ind under Vejle-keeperen.

Fem minutter senere kom så det femte mål - kaptajn Poulsen huggede til fra kanten af feltet på oplæg af - Awer Mabil.

Herfra gearede FCM en smule ned og kørte storsejren sikkert i hus.

De forsvarende danske mestre er dermed tilbage på Superligaens førsteplads. FCM har 35 point for 16 kampe - det samme har FCK på andenpladsen, men FCM’s målscore er syv mål bedre.

Nu venter en landskampspause. FCM’s næste kamp er søndag 25. november, og det bliver et vaskeægte topbrag på udebane i Parken mod FCK.