Stærk europæisk sejr: Herning-Ikast nedlagde rumænere

Ole Bitsch 

HIH vandt EHF Cup-hjemmekampen mod Valcea med 22-16

HÅNDBOLD Herning-Ikast Håndbold tager en sejr på seks mål med i bagagen, når den midtjyske klub i næste weekend rejser til Rumænien.

Lørdag eftermiddag vandt HIH-kvinderne i EHF Cuppen med 22-16 over rumænske Ramnicu Valcea - efter en hjemmeføring ved pausen på beskedne 7-5.

En stærk Jessica Ryde, der stod næsten hele kampen i målet, og et kraftfuldt og udfarende forsvar sørgede for fundamentet i den europæiske sejr. Værterne fastholdt et solidt tag i Valceas ellers så frygtede offensiv, hvor kun den spanske playmaker Alicia Fraga Fernandez rørte på sig i små perioder.

Det var langt fra nok for de rumænske gæster, der i Ikast - præcis som HIH - spillede en miserabel angrebskamp inden pausen.

Striben af fejl, misforståelser og sjuskede afslutninger prægede indtrykket i begge lejre. Eksempelvis havde Herning-Ikast blot scoret én enkelt gang, da haluret rundede 13 minutter.

Men efter en tur i omklædningsrummet fik cheftræner Kristian Kristensen sat mere struktur over hjemmeholdet. HIH’erne, anført af en stabil Trine Troelsen, bragede fremad i anden halvlegs indledende ni minutter. Helene Fauske, der nettede seks gange efter pausen, bragte værterne foran med 12-6 - og så måtte gæsternes trænerstaben smide timeout-kortet.

Det højere tempo og en mere aggressiv fremtoning overraskede tilsyneladende Valcea-holdet, der i denne sæson er ubesejret i den rumænske liga, og blandt andet har besejret storklubben CSM Bukarest to gange.

Men i Ikast lignede Valcea en enhed, der trods 14 A-landsholdsspillere i truppen fuldstændigt havde efterladt kvaliteterne i hjemlandet.

Herning-Ikast-aktørerne kan derimod nyde resten af weekenden med tanken om, at de har skabt sig selv et fornuftigt udgangspunkt i den tredje kvalifikationsrunde. Her går den samlede vinder videre til gruppespillet i EHF Cuppen.

Returkampen i Rumænien spilles om en uge - lørdag 17. november i Traian Sport Hall i Valcea.

Forinden optræder HIH-holdet i den hjemliga HTH Ligaen. Onsdag 11. november er modstanderen Aarhus United på udebane.