Fokus på vinylpladen

FOREDRAG Forfatteren bag den usandsynligt lækre vinyl-bibel »Alt om vinyl« gæster onsdag 14. november Herning Bibliotekerne.

Søren Genefke hedder han, og han får selskab af herningenseren Henrik Damm Krogh, der er indehaver af vinyl-producenten Nordsø Records i København.

Vinylplader har fået en rænæssance, og har overhalet både cd’er og digitale downloads, som det mest populære format at købe musik på. Men hvad er det, der har fået moderne musikelskere til at genopdage kærligheden til et upraktisk, gammeldags format i en tid, hvor al slags musik er tilgængelig altid, alle steder? Hvorfor er vinylplader så fascinerende? Hvad er deres historie?

»Alt om vinyl« kan du blive meget klogere på denne aften, hvor ReSpin og Herning Bibliotekerne har inviteret to af Danmarks største vinylkendere på besøg. Henrik Damm Krogh vil kort fortælle om Danmarks eneste pladetrykkeri, hvorefter Søren Genefke vil fortælle om sin bog, »Alt om vinyl«.

Bogen er spækket med sære, spøjse og fantastiske anekdoter, der knytter sig til vinylplader samt hundredvis af flotte farvefotos og interviews med en række danske pladsentusiaster. Kort sagt, bogen indeholder alt, hvad der er værd at vide om vinyl.

Derudover vil der være bog- og pladesalg og en udstilling af bibliotekets bøger om vinyl.