Canadisk kvartet på CHPEA

KLASSISK Fredag 16. november får koncertpublikum i Herning for tredje gang siden dens første besøg i byen i 2013 mulighed for at opleve Afiara String Quartet fra Toronto/Canada.

Kvartetten spiller værker af nogle af musikhistoriens største komponister, herunder danske Carl Nielsen, på Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum. Koncerten arrangeres i fællesskab af Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum og Holstebro Masterclass. Den er en del af en landsdækkende turné, der varer frem til 25. november.

Afiara String Quartet har spillet sammen siden 2006 og har vundet priser i adskillige fornemme kammermusik-konkurrencer, herunder den prestigefyldte ARD-musikkonkurrence i München (2008) og Banff-konkurrencen for unge strygekvartetter (2010). Kvartetten har spillet i mange prestigefyldte koncerthuse verden over, herunder Carnegie Hall, Kennedy-centret, Alice Tully Hall på Lincoln Center, Library of Congress i Washington DC, i Wigmore Hall i London, Esterhazy-palæet i Østrig, Prinzregententheater i München og Muziekgebouw i Amsterdam.

I dag består Afiara-strygekvartetten af Valeri Li og Timothy Kantor, violiner, Eric Wong, bratsch, og Adrian Fung, cello.

Fra 2010 til 2012 var de »Quartet in Residence« på The Juilliard School of Music i New York, et af verdens bedste musikkonservatorier. I dag er de tilknyttet Det Kongelige Musikkonservatorium i Toronto som »Fellowship Quartet«.