Topscoreren bombede FCM til sejr mod skotske mestre

Jørn Just Kristensen 

U19 Ligaens målkonge, Casper Tengstedt, scorede begge mål, da FC Midtjylland nedlagde de skotske mestre, Hamilton Academical, i UEFA Youth League

FODBOLD De ubesejrede U19-ulve sikrede sig onsdag aften et godt udgangspunkt i det første af to opgør mod skotske Hamilton Academical i UEFA Youth League.

FCM-talenterne vandt 2-0 over de skotske mestre foran 712 tilskuere på MCH Arena.

Begge mål blev scoret af topscorer Casper Tengstedt fra noget nær samme position og med samme oplægger.

Den offensive venstreback Nikolas Dyhr spurtede af sted i en omstilling og skar ind i banen. Få meter fra feltet spillede han Casper Tengstedt fri på ydersiden og efter et enkelt træk, sendte U19 Ligaens målkonge bolden i nettet med en kølig, velplaceret inderside til fjerneste stolpe.

Kort før den halve time var de to igen i fokus, da FCM fordoblede føringen. U19-ulvene fastholdt et pres omkring det skotske felt længe, og til sidst var det Nikolas Dyhr, der fandt Casper Tengstedt i feltets venstre side. Igen afsluttede Tengstedt roligt og placeret med indersiden til 2-0 - denne gang dog mellem benene på den skotske målmand, Ross Connelly.

Tengstedt kunne have fuldendt sit hattrick fire minutter før pausen, da han headede tæt forbi efter indlæg fra Oliver Sørensen.

Sløj anden halvleg
Der var også chancer til blandt andre Casper Tengstedt, Oliver Sørensen og rapfodede Gustav Isaksen senere, men anden halvleg levede ikke op til første for »ulvene«.

Hamilton spillede friskt til med fem skotske ungdomslandsholdsspillere i startopstillingen og havde også deres muligheder. Den største kom i næstsidste minut, da 16-årige Andrew Winters forsøg blev reddet spektakulært på stregen af Nikolas Dyhr. Men FCM’s keeper, islandske Elias Olafsson, måtte også diske op med en redning af høj klasse over for angriberen Sean Slaven. Dermed sikrede han FCM et godt udgangspunkt.

Der er returkamp 28. november på New Douglas Park i Hamilton - 20 kilometer sydøst for Glasgow.

Den samlede vinder skal til februar møde en af de otte toere fra det gruppespil, der afvikles med identiske puljer til seniorernes Champions League. Det vil med stor sikkerhed blive en yderst prominent modstander.