Omvendt jul med SOS Børnebyerne

Omvendt Julekalender er SOS Børnebyernes gratis tilbud til skoler som et alternativ til gaveræset

HERNING For sjette år i træk inviterer SOS Børnebyerne skolebørn i Herning til at deltage i Omvendt Julekalender. I Omvendt Julekalender lærer børnene om børns vilkår i andre lande og om julens budskaber om næstekærlighed. I år kommer skoleeleverne på julekalenderbesøg i blandt andet Nepal, Zambia, Laos, Tanzania og Rusland. Samtidig kan eleverne gøre gode gerninger derhjemme, som belønnes med en lille mønt. Pengene går til at hjælpe børn som dem, eleverne møder i kalenderen, så de kan vokse op i et trygt og kærligt hjem.

Gode gerninger
- Skoleeleverne er dybt interesserede i at vide mere om, hvordan deres jævnaldrende ude i verden lever. Eleverne lærer om børns vilkår, og de ser, hvordan vi kan hjælpe hinanden - både ude og hjemme. Alle de gode gerninger, eleverne gør, spreder glæde hos deres nærmeste og hjælper samtidig børn ude i verden. Vi håber, at rigtig mange vil være med igen i år, siger Mads Klæstrup Kristensen, direktør i SOS Børnebyerne.

Eleverne kan gøre gode gerninger for forældre, bedsteforældre eller naboen. For eksempel at tømme opvaskemaskinen, ordne vasketøj eller på en anden måde hjælpe til derhjemme. For den gode gerning får eleverne et lille beløb, de lægger i klassens fælles indsamling. Nogle klasser arrangerer også julemarkeder eller kagesalg, så der kan indsamles lidt til den gode sag.

Rekord i Midtjylland
Det er sjette år i træk, at SOS Børnebyerne laver Omvendt Julekalender, og interessen for den velgørende julekalender er vokset år for år. Første år deltog godt 3600 børn, mens over 50.000 elever fordelt på 800 skoler var med til at vende julen på hovedet sidste år. I Region Midtjylland var der rekord med 12.175 deltagende elever. I Herning Kommune deltog 758 skolebørn i kalenderen.

Sidste frist for tilmelding til Omvendt Julekalender i 2018 er mandag 26. november.