Betjente med automatvåben på Valdemarsvej: Stor politiaktion tirsdag aften

Kim Stoltenberg Hansen 

Flere politipatruljer havde afspærret området i flere timer - ledte efter ulovligt våben

HERNING Politiet foretog tirsdag aften en større politiaktion på Valdemarsvej i Herning. Ordensmagten ønskede i første omgang ikke at uddybe, hvad der forgik på stedet, hvor de sent i eftermiddags modtog en anmeldelse, som de reagerede på. Ved 19.45-tiden oplyste vagthavende lidt om situationen: »Vi reagerer på tip om opbevaring af et ulovligt våben på adressen. Vi anvender et forsigtighedsprincip, indtil vi har undersøgt forholdet nærmere, og er derfor talstærkt til stede«.

Flere politietpatruljer var i flere timer på Valdemarsvej omkring nummer 53-55, hvor de fortalte bilister, at der var afspærret ned mod de højere numre på vejen.

Der var flere hundepatruljer på stedet, og politiet var tydeligvis på udkig efter en person.

Herning Folkeblad talte med flere beboere fra Valdemarsvej, og de vurderede, at der mindst var 20 betjente i området under aktionen.

Flere betjente var iklædt skudsikre veste og automatvåben, og der var også en ambulance og en lægebil på stedet.

Ved 19.45-tiden kørte ambulancen væk, og det samme gjorde lægebilen. En større gruppe af kampklædte betjente - det der normalt udgør en gruppe, der går ind og anholder personer - forsvandt også fra parkeringspladsen i området, hvilket kunne tyde på, at man der kunne afblæse aktionen.

Man fandt også våben i løbet af aftenen, lyder det fra vagthavende: »På adressen fandt vi heldigvis ingen skarpladte våben, men et antal slagvåben og softguns, som vi nu skal have en snak med ejeren om«.

Ved 21-tiden var politiet færdige med hele aktionen.