Hareide kommer til at savne Simon Kjærs rutine i skæbnekampe

Åge Hareide må se bort fra den tidligere FCM-spiller mod Wales og Irland. Andreas Bjelland er i spil som erstatning

FODBOLD Landstræner Åge Hareide kommer til at savne skadede Simon Kjærs rutine på og uden for banen, når landsholdet i næste uge samles forud for de to afgørende kampe i Nations League mod Wales og Irland.

Det siger Åge Hareide mandag, efter at han udtog de første 21 spillere til de to kampe.

- Den største udfordring ved at undvære Simon Kjær er rutinen. Rutine er utrolig vigtigt, hvis man er forsvarsspiller. Det er også Simon Kjærs erfaring, der gør, at han er rigtig dygtig nu.

- Simon Kjær har været meget dygtig i 2018. Efter min mening er han en af de bedste forsvarsspillere i Europa. Han er hurtig - jeg har ikke set en eneste spiller, der er løbet fra ham i år - og så er han duelstærk og god på dødbolde offensivt og defensivt, siger Åge Hareide.

Nordmanden påpeger samtidig, at det er vigtigt også at erstatte anførerens lederegenskaber uden for græstæppet.

- Da Daniel Agger stoppede karrieren, overtog Simon hans rolle. Jeg ville gerne have Simon som anfører, for der er mange gode ting i ham. Han er meget professionel, og han er altid påpasseligt og viser omsorg over for holdet. Det var ham, der under VM tog initiativ til, at Jonas Knudsen kunne komme hjem og besøge sin kone og nyfødte datter. Og så stiller Simon Kjær op for landsholdet hver gang - ligesom Christian Eriksen - selv om de spiller kampe hele tiden. Det viser en retning for de unge spillere; at det er vigtigt at stille op for Danmark, siger Hareide.

Han har udtaget tre centrale forsvarsspillere i form af Andreas Christensen, Jannik Vestergaard og Mathias »Zanka« Jørgensen til kampene mod Wales og Irland.

Hareide tilføjer yderligere to spillere til truppen inden kampene, og en af dem er en forsvarsspiller.

FC Københavns rutinerede Andreas Bjelland, der blev droppet til Hareides VM-trup, er i spil til at blive udtaget.

- Han har været stabil og fin, og han er en af dem, som vi kigger på. Jeg har talt med ham, og han har givet udtryk for, at han meget gerne vil spille på landsholdet, siger Åge Hareide.

Fredag i næste uge spiller Danmark ude mod Wales, mens det tre dage efter gælder Irland i Aarhus. Både Danmark og Wales vinder gruppen ved at vinde den indbyrdes kamp.

Spiller de to hold uafgjort, kan Danmark vinde gruppen ved at slå Irland.

/ritzau/