FCM åbnede esport-turnering med sejr – med Messi og Ronaldo i front

Kim Stoltenberg Hansen 

FCM slog Silkeborg i computerfodboldturneringens premiererunde- og det var i en opstilling, som man nok gerne ville se på MCH Arena

ESPORT Mandag åbnede superligaklubbernes nye satsning inden for e-sport, eSuperligaen, og FC Midtjylland indledte med en sejr. Wahed »The Kid« Obayd og Nicklas »Niller« Stensgaard vandt begge deres respektive opgør mod de to SIF-spillere, og så kunne FCM notere sig for tre point.

Mandskaberne i computerspillet har ikke de lokale spillere med på holdet, men må frit vælge fra den øverste hylde, så FCM var en anelse forstærket i angrebet, hvor Dybala, Messi og Ronaldo huserede - og Ronaldo er åbenbart med på, at FCM er farlige på dødbolde, da han headede kuglen i kassen efter et hjørnespark.

Eusebio og Gullit på midtbanen
Man må endda vælge spillere fra andre tidsperioder, så det var ganske spøjst at se, at man på FCM-midtbanen havde Eusebio og Ruud Gullit med - så kommer Jakob Poulsen jo til at fremstå som den rene teenager, når man på den virtuelle MCH Arena kan møde en elegant portugiser med en storhedstid i 60’erne og en langhåret, smilende hollænder fra 1980’ernes Milan-storhold.

Niller vandt 3-1 og The Kid scorede i sin kamp i sidste minut til 2-1 og cementerede den samlede sejr.

Der er tre point til den samlede vinder af hvert opgør, og reglerne om udebanemål ved lige score tæller. Skulle det også være uafgjort her, er det ét point til hver. Grundspillet strækket sig over 15 spillerunder, hvorefter top-8 går videre til kvartfinalerne i kampen om den samlede præmiepulje på 365.000 kroner. Vinderen får 150.000 kroner. Der er 16 hold med i turneringen, hvor kun FC Nordsjælland mangler fra Superligaen. Nedrykkerne fra sidste sæson er også med.

I de øvrige syv opgør i mandagens runde vandt Horsens over Sønderjyske, FCK slog Esbjerg, Hobro nedlagde FC Helsingør, AGF fik skovlen under Randers, OB slog Lyngby, Brøndby nedlagde Vejle, mens AaB tog sejren mod Vendsyssel.

De to FCM-spillere:
Disse to spillere stiller op for FCM

Wahed »The Kid« Obayd
Alder: 22

Danmarksmester 2v2 2015

Double-vinder Oslo Cruise Mester 2017

Vinder af Ballerup Cup 2017

Kvalificeret til ESWC Paris 2018 (Uofficiel VM)

Nicklas »Niller« Stensgaard
Alder: 20

3. plads ved DM 2015

Kvalificeret til ESWC Paris 2016 (Uofficiel VM)

Vinder af Copenhagen Open 2017