Mestrene dummede sig i overtiden: Smed sejren i Esbjerg

Ole Bitsch 

FCM førte 2-1 efter 95 minutter, men tillod oprykkerne at udligne

FODBOLD Det er otte år siden, FC Midtjylland sidst har tabt en Superliga-kamp på Blue Water Arena i Esbjerg.

Og den statistik blev forlænget søndag aften, hvor vestjyderne og FCM spillede 2-2.

Men for de forsvarende danske mestre var der tale om to tabte point og en unødvendig nedtur.

Således udlignede Esbjerg, der er oprykker i den bedste række, fem minutter inde i overtiden. FCM-mandskabet kom under et voldsomt pres i slutsekunderne, hvor udeholdet også smed bolden væk ad flere omgange.

I stedet faldt hammeren i det 95. minut, da rumænske Adrian Petre udlignede i kampens sidste vejrtrækning.

FC Midtjylland var ellers på sejrskurs som følge af træfferen fra topscorer Paul Onuachu, der i det 66. minut udnyttede Awer Mabils flade og effektive indlæg fra højre side.

Mestrene var kommet bagud i begyndelsen af anden halvleg. Det var en kanonscoring af Esbjergs Jacob Lungi Sørensen, som fra kanten af feltet hamrede læderet op i målhjørnet uden chance for en prisgivet Jesper Hansen.

Værterne var dog kun foran i en håndfuld minutter. Efter et FCM-hjørnespark endte bolden i panden på Erik Sviatchenko, der headede kuglen retur ind i klumpen af med- og modspillere. Riposten strøg ud til midtstopperen Alexander Scholz, som let sørgede for udligningen.

I en tæt første halvleg, der blev domineret af et velorganiseret Esbjerg-hold og en initiativrig, men uskarp FCM-enhed, burde »ulvene« have sat gang i netmaskerne.

Marc Dal Hende kiksede tæt under mål efter et hjørnespark, men værre var afbrænderen fra backen Joel Andersson, som helt fri - og med tre meter til rammen - sparkede bolden i armene på Esbjerg-keeper Jeppe Højbjerg.

FC Midtjylland var bedst efter pausen, hvor gæsterne virkede solide i defensiven og også sad på spillet. Desuden kom FCM’erne frem til en stribe afslutninger, heriblandt en chance til Rilwan Hassan, der sammen med Rasmus Nicolaisen og Evander Ferreira udgjorde de tre ændringer i startopstillingen.

Esbjerg kom ikke frem til meget i deres offensiv. Det meste blev afvist, og det lignede den ventede sejr til mesterholdet - lige indtil Adrian Petre dukkede op i feltet. Udligningen faldt i tiden 94.56.