Slidersejr sender HIH op på tredjepladsen

Jørn Just Kristensen 

Herning-Ikast Håndbold spillede ikke godt, men slog lokalrivalerne fra TTH Holstebro og rykker tre pladser op i tabellen

HåNDBOLD Prangende var det ikke, men Herning-Ikast Håndbold vandt igen og er nu ubesejret i ni ligakampe på stribe.

Lørdag aften blev det 27-26 efter 12-13 ved pausen mod TTH Holstebro.

Det unge gæstehold fra Holstebro spillede friskt til og var foran 10-6 efter 20 minutter. Men Herning-Ikast sluttede halvlegen stærkt og fik begrænset efterslæbet til et enkelt mål ved halvtid, 12-13. Det momentum fortsatte efter pausen, hvor værterne scorede 10 mål på 14 minutter - heriblandt to i tomt net - til 22-19.

Og så var den ged barberet, tænkte de fleste af de bare 1089 fremmødte til den sene aftenkamp formentlig. Men de tog fejl.

TTH Holstebro fandt ny fightervilje, og Herning-Ikast manglede klassen til bare at lukke opgøret, da muligheden ellers var der. To minutter før tid reducerede venstrefløjen og herningenseren Emilie Bastrup Bertelsen til 26-27 for TTH, og gæsterne nåede sågar to angreb, hvor de havde chancen for at udligne. De to angreb endte med et boldtab og til sidst en forbier fra hollandske Inger Smits. Og så kunne HIH både juble og ånde lettet ud.

Med sejren stryger Herning-Ikast direkte fra sjettepladsen og op som nummer tre i HTH Ligaen á point med København Håndbold på andenpladsen.

Topscorer for Herning-Ikast blev Louise Burgaard med seks mål.

Næste kamp er allerede på tirsdag, når Herning-Ikast spiller på udebane mod Nykøbing Falster.