Michelle Vesterby er gravid – men fortsætter karrieren

Den herningensiske toptriatlet Michelle Vesterby venter sit første barn, men allerede næste år satser hun på at være tilbage ved VM på Hawaii

TRIATLON En af verdens bedste triatleter, jernkvinden Michelle Vesterby fra Herning, kan her til aften meddele, at hun er gravid. Men hun satser på allerede næste år at være tilbage i topform og til start ved Hawaii Ironman.

- Det har været et stort ønske for mig at blive gravid, men jeg føler fortsat, at jeg har mange gode år tilbage som professionel triatlet, og jeg forventer derfor allerede comeback i løbet af 2019, siger den 35-årige herningenser i en pressemeddelelse.

I dagene op til VM på Hawaii i år fandt hun ud af, at hun venter sit første barn, hvilket gav en yderst begrænset tidsperiode til at sikre næste års kvalifikation. I samråd med læger og andre specialister fik Michelle Vesterby grønt lys til at konkurrere på ironman-distancen i Mexico allerede om 14 dage for at sikre kvalifikation til næste års VM på Hawaii.

- Som professionel atlet gennem mange år er jeg vant til at lytte til kroppens signaler og har en klar føling med, hvor meget jeg kan tillade mig at presse kroppen. Jeg havde desværre et mekanisk uheld, som ødelagde mit VM for 3 uger siden, hvilket forhåbentlig betyder, at jeg kan bruge min gode form til et topresultat om 14 dage i stedet, siger Michelle Vesterby, der bor i Herning med sin mand, Claus Vesterby, der driver firmaet Race Makers med herningensiske Jacob Sonne-Schmidt.

Der findes mange eksempler på, at elitekarrieren ikke behøver at være slut på trods af graviditet og starten på et nyt kapitel som mor. Et af de bedste eksempler i dansk eliteidræt er den danske hækkeløber Sara Slott Petersen.

- Jeg bliver selvfølgelig vildt inspireret af Sara Slott og andre kvinder, som formår at forene rollen som mor og topatlet. Mine ambitioner bliver bestemt ikke mindre af udsigten til at skulle være mor, men jeg har været professionel siden 2012 og glæder mig til min nye rolle med nye udfordringer, siger Michelle Vesterby.

Hvis ønsket om et comeback lykkes, vil det være fem måneder efter fødslen, at herningenseren stiller til start for ottende gang ved det legendariske VM på Hawaii.