Flere familier søger hjælp hos Kirkens Korshær

Flere fattige, sårbare og udsatte børnefamilier søger hjælp til at få en helt almindelig hverdag til at fungere

HERNING Det, som mange betragter som en naturlig del af hverdagen, kan for andre føles som et uoverskueligt bjerg at bestige. I starten af 2018 viste tal fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd og 3F, at der siden 2004 er kommet 28.000 flere fattige i Danmark. Det betyder, at næsten 50.000 børn i dag lever under fattigdomsgrænsen herhjemme. Den tendens kan man i høj grad nikke genkendende til hos Kirkens Korshær familiearbejde i Herning og Holstebro. Her har de nemlig oplevet en markant stigning i antallet af fattige og udsatte børnefamilier, der søger hjælp til at komme igennem en hård hverdag.

Det fortæller de i en pressemeddelelse.

Ifølge Birthe Mygind, der er korshærsleder for Kirkens Korshær i Herning og Holstebro, opsøger familierne hjælp til ting, som de fleste tager for givet, men som de udsatte og sårbare børnefamilier ikke selv har overskud til at organisere i hverdagen. Det kan eksempelvis være planlægning af et budget for måneden eller hjælp til en børnefødselsdag, hvor der ikke er det nødvendige overskud til at bage boller eller købe en kagemand.

Fælles for alle, der opsøger hjælp, er, at de ikke føler, de kan leve op til de krav, som samfundet stiller. Derfor vælger rigtig mange at isolere sig.

Glidebane ned i isolationen
- Vi har oplevet en markant stigning i antallet af fattige og udsatte børnefamilier hos os. Der er rigtig mange familier, der har svært ved at deltage i aktiviteter på skolen, i daginstitutionen eller andre steder. Bare det at have sin egen ret med til et forældrearrangement kan let føles utroligt nedværdigende for nogle, hvis de ikke har råd til at handle ind til at lave noget ordentligt til at tage med. Det betyder ofte, at de så helt vælger at blive væk i stedet for, siger Birthe Mygind.

Hvis først de udsatte børnefamilier lukker ned og siger nej til sociale arrangementer, kan det nemt være starten på en faretruende glidebane direkte ned i isolationsdybet, hvor rigtig mange ender med at sidde fast - hvis ikke for altid, så i hvert fald i rigtig mange år. Derfor arbejder Birthe Mygind og hendes kollegaer i Kirkens Korshær i Herning og Holstebro på højtryk for at hjælpe de fattige, sårbare og udsatte børnefamilier med at få hverdagen til at køre så godt som muligt, så de kan få opbygget dét overskud, der gør dem i stand til at indgå i sociale fællesskaber - langt væk fra isolationsmørket.