Ugens visit: Gartnerhallens nye indgangsparti indvies

Mathilde Bach callesen 

Hos Midtjysk Gartnerhal er man i fuld gang med at sætte sidste hånd på ombygningen af indgangspartiet, som skal fejres på fredag. Herning Bladet tog et smut på visit

OMBYGNING En række stueplanter er ved at blive sat på plads i det nye indgangsparti samt afdelingen med afskårne blomster i Midtjysk Gartnerhal. Gaveartikler som chokolade og specialøl står allerede klar på de nye rustikke hylder.

Opsætningen af afskårne blomster, planter og gaveartikler er blot prikken over i’et, efter at Midtjysk Gartnerhal i de seneste fire uger har været i gang med en ombygning af deres indgangsparti, hvor man også finder gartnerhallens blomsterbinderi.

- Flere af kunderne spørger, om vi ikke har fået bygget til, men ydermurerne står, hvor de plejer, så vi har bare åbnet mere op. Man bliver helt overrasket over, hvad man kan gøre ved et lokale uden at bygge til, siger Jesper Pedersen, der er medindehaver af Midtjysk Gartnerhal.

I indgangspartiet, som huser en del af blomsterafdelingen, har man blandt andet flyttet to skydedøre samt væltet en skillevæg. Desuden er kølerummet til de afskårne blomster blevet flyttet, så kunderne ikke længere skal igennem det for at komme ind til resten af gartnerhallens planter, skjulere samt frugt og grønt.

- Kunderne stopper tit op for at kigge nærmere på noget, så før kunne der godt opstå en prop, derfor ville vi gerne åbne lidt mere op, så der er plads til, at kunderne kan kigge, siger Karsten Antonsen, der ligeledes er medindehaver af Midtjysk Gartnerhal.

Så selvom der ikke er kommet flere kvadratmeter til, er indehaverne glade for, at kunderne føler, at der er kommet mere plads, da det var ét af formålene med ombygningen. Ét andet formål var at fjerne støjen fra køleanlægget, som ofte »fyrede for gråspurvene«.

- Køleanlægget gav så meget støj, at det nogle gange var svært at høre kunderne, så det er godt for kunder, personale og arbejdsmiljø, at det er blevet flyttet, siger Jesper Pedersen.

Et stort udvalg
Med det samme man træder indenfor i gartnerhallen, møder man gartnerhallens blomsterdekoratører, som er i fuld gang med at binde buketter og tage imod nye bestillinger.

- På den måde er det blevet et slags åbent værksted, hvor folk kan følge med i, hvad blomsterbinderne laver. Kunderne kan godt lide at følge med i, hvad de får, siger Karsten Antonsen.

Ligesom blomsterdekoratørerne er flere medarbejdere i fuld sving med at sætte sidste hånd på det nye indgangsparti med blomsterafdelingen, som får premiere på fredag.

Afskårne blomster og kaktusser, som allerede har fået plads i indgangspartiet, får selskab af stueplanter som Stuebirk, Monstera og Drageblodstræ.

Og heldigvis er der blevet plads til at udstille endnu flere gaveposerne, som indeholder både lidt til den søde tand, lidt til den lille sult og lidt til at slukke tørsten med.

- De nye rammer giver os bedre muligheder for at præsentere vores forskellige varer, og det giver forhåbentligt kunderne en god oplevelse, når de kommer ind i butikken, siger Jesper Pedersen, som har fået flere positive kommentarer fra kunderne.

Champagne og kage
På fredag skal det »nye« indgangsparti indvies, og her byder Midtjysk Gartnerhal på champagne, kransekage og gode tilbud. Alle er velkomne til at kigge forbi og være med til at fejre den nyombyggede afdeling.

- Vi håber, at der kommer mange mennesker, så vi har selvfølgelig købt mange varer hjem, siger Jesper Pedersen.

Der vil desuden være mulighed for at smutte hjem med en ganske gratis buket til den, som er ved at betale ved kassen, når »blomster-vækkeuret« ringer, hvilket det gør nogle gange i løbet af de fem timer, hvor festlighederne for det nye indgangsparti finder sted. Det gør de fra klokken 11 til 16 på fredag.