Kyniske FCM ekspederede FCK ud af pokalen

Ole Bitsch 

De danske mestre er klar til kvartfinalerne efter 2-0-sejr

FODBOLD FC Midtjylland har fået en stor konkurrent mindre i denne sæsons pokalturnering.

Torsdag aften sparkede de forsvarende danske mestre Superliga- og guldrivalerne fra FC København ud af Sydbank Pokalen. Det skete med en kynisk hjemmesejr på 2-0 foran 7366 tilskuere på MCH Arena.

Sejren, der sender FCM-mandskabet i kvartfinalerne, blev grundlagt af en tidlig scoring. Der var blot spillet fem minutter, da midtstopperen Erik Sviatchenko steg uimodståeligt til vejrs, inden han hårdt headede Jakob Poulsens frispark i kassen.

Målet var på ingen måde en spillemæssig fordel for værterne. I den næste halve times tid overlod FC Midtjylland for meget af initiativet til et velspillende FCK-hold, der - trods fravær af seks stamspillere - fik plads og muligheder til at presse FCM’erne langt ned mod deres eget felt. Det var dog begrænset, hvad hovedstadsklubben kom frem til foran keeper Jesper Hansen, der også fik fin hjælp fra en påpasselig defensiv.

FCK’erne indledte aggressivt efter pausen, hvor københavnerne var tæt på via forsøg fra Jan Gregus og Pieros Sotiriou. Mestrene spillede sløjt i den fase, men pludselig slog FCM til igen.

Efter et FCK-hjørnespark vendte FCM-enheden spillet. Og så gik det stærkt. Fra egen banehalvdel serverede Jakob Poulsens skarpe yderside en friløber til Gustav Wikheim. Alene med målmand Jesse Joronen scorede nordmanden iskoldt til 2-0.

Gæsternes cheftræner, Ståle Solbakken, reagerede ved at smide profiler som Robert Skov og Rasmus Falk på banen, men selvom FC København i perioder fik presset Kenneth Andersens tropper, formåede FCM’erne - forholdsvist komfortabelt - at afvise den københavnske storklub, der otte gange tidligere har vundet pokalturneringen.

FC Midtjylland har siden 1999 været i fire pokalfinaler. Alle er tabt. Men torsdag tog »ulvene« et stort skridt videre i denne sæsons Sydbank Pokalen.

Lodtrækning til pokalkvartfinalerne foretages fredag 9. november klokken 12.00.