Herningensere giver input til fremtidens EU

HERNING 400 repræsentativt udvalgte danskere vil ved en folkehøring i Odense i weekenden diskutere, hvad danske politikere bør prioritere i det europæiske samarbejde. Danskernes holdninger vil derfor vægte tungt, når landets partiledere søndag diskuterer fremtidens EU live på TV 2 News.

Forud for folkehøringen er gået i alt fire dialogmøder rundt om i Danmark - hver med deltagelse af knap 80 repræsentativt udvalgte danskere. Et af dem foregik i Herning, hvor borgerne 12. september diskuterede EU’s budget med deltagelse af medlemmer af Europaudvalget og finansminister Kristian Jensen (V).

Med dialogmøderne og folkehøringen har Folketingets Europaudvalg ønsket at bringe EU-debatten tæt på danskerne og deres hverdag. Konklusionerne fra de fire dialogmøder bliver taget med i en pulje af forslag, som deltagerne på folkehøringen skal stemme om, og som i sidste ende vil vise noget om danskernes prioriteter for fremtidens EU.

Weekendens folkehøring har blandt andet deltagelse af Folketingets formand, Pia Kjærsgaard (DF), formanden for Folketingets Europaudvalg, Erik Christensen (S), og den danske EU-konkurrencekommissær, Margrethe Vestager (R).