Herning bliver vært for logistikkonference

MCH-messen Transport 2019 opgraderes med en logistikkonference, som kan inspirere deltagerne inden for digitale emner

INSPIRATION Torsdag 21. marts næste år gennemfører Danske Speditører en logistikkonference under Transport 2019 i MCH Messecenter Herning. I en pressemeddelelse varsler MCH, at der vil komme en række stærke foredragsholdere samt et udstillingsområde på konferencen, som primært er målrettet virksomheder i speditionsbranchen.

- Vi har haft flere forespørgsler på at inddrage logistiksektoren på transportmessen, og det giver god mening, for transport og logistik hænger ofte sammen. Det bliver ikke på bekostning af noget andet, men i stedet en opgradering og udvikling af messen, og vi ser frem til at skabe nogle gode rammer for Danske Speditører, siger Nikolaj Jørgensen, projektleder i MCH Messecenter Herning.

Ambition om højt fagligt niveau
Det er på messen i Herning, at transportbranchen mødes hvert andet år, og det er årsagen til, at Danske Speditører har valgt at placere deres konference netop der.

- Vores mål er at skabe en konference med et højt fagligt niveau, som er skræddersyet til speditions- og logistikvirksomheder. Deltagerne skal føle, at de får noget med derfra, som de kan bruge i den daglige ledelse af deres virksomhed og i deres fremtidige strategi, siger Martin Aabak, administrerende direktør for Danske Speditører, i pressemeddelelsen.

Konferencen vil blandt andet sætte fokus på innovation i danske speditionsvirksomheder, herunder digitalisering og hvilke muligheder Internet of Things og big data giver speditionsvirksomhederne. Konferencen tager ligeledes teknologibegrebet blockchain op og forholder sig til, hvorvidt det skaber muligheder for branchen, eller om det i højere grad er en trussel.

Trækker flere nye udstillere til
Logistikkonferencen skaber fundament for flere nye udstillere på messen, fordi messen i højere grad nu også henvender sig til lager- og logistikbranchen.

- Idet der nu kommer fokus på lager og logistik i kraft af Danske Speditørers konference, så bliver vi også interessante for en ny gruppe af besøgende og ikke mindst udstillere, og vi oplever lige nu stor interesse fra nye udstillere, som gerne vil udstille i området omkring konferencen, fortæller Lars Meedom, projektsælger i MCH, og fortsætter:

- Rent praktisk bygger vi et konferencerum inde i hallen, så de besøgende i pauserne har nem adgang til udstillerne på logistikområdet, og dermed både kan deltage i konferencen og besøge relevante udstillere.

Salget af stande i udstillingsområdet er allerede i gang, mens billetsalget til selve konferencen forventes at begynde primo december 2018, oplyser MCH.