Natteravne skal hjælpe unge til grænsen

HERNING De fleste seksuelle overgreb sker blandt teenagere. Oftest blandt kærester eller bekendte - derhjemme og i forbindelse med en fest eller bytur. De unge vil gerne respektere hinandens seksuelle grænser, men det kan være svært at navigere i. Og for kun 4 ud af 10 unge i Region Midtjylland er det normalt at tale om seksuelle grænser. Derfor har Det Kriminalpræventive Råd netop lanceret en kampagne, der skal hjælpe unge med at tune ind på hinandens seksuelle grænser. Det oplyser rådet i en pressemeddelelse.

Kampagnen Tune Ind fra Det Kriminalpræventive Råd skal gennem musik, videoer og YouTubere hjælpe især 15-17-årige med at tune ind på hinanden seksuelt - uden at pege fingre. Kampagnen forankres følelsesmæssigt i både lyd, film og andre unge, som målgruppen kan spejle sig i.

Natteravne fra blandt andet Herning vil hjælpe kampagnen på vej.

- Nogle unge vil gerne snakke med os om sex, men andre er også generte og åbner ikke rigtig op. I mange grupper er det meget praleri og overdrivelse, der fylder, og altså ikke snakken om grænser, siger Kirsten Jørgensen, der er Natteravn i Herning.

Tune Ind-kampagnen blev lanceret til Guldtuben 22. september.