Marc Matchvinder efter to mål og FCM-sejr: Ikke mange kan følge med os

Ole Bitsch 

Marc Dal Hende krediterede både mestrene og Brøndby efter mandagsbraget

FODBOLD Med to fornemme træffere havde Marc Dal Hende både en stærk venstrefod og en lige så stærk pandebrask med i mandagens dramatiske hjemmesejr over Brøndby.

- Det er altid fedt at score to mål. Det er ved at være et stykke tid siden, jeg sidst har gjort det. Så det var dejligt, smiler FC Midtjyllands offensive wingback efter den underholdende match på MCH Arena.

Efterfølgende havde tomålsskytten roser til både holdkammeraterne og gæsterne fra den københavnske vestegn.

- Brøndby har virkelig stor ære af kampen. De var som bekendt foran to gange, så vi fik vores sag for i dag. Brøndby skabte det her kaos, som de er rigtigt gode til, men vi viste atter høj moral, fastslår Marc Dal Hende.

Han var ikke tilfreds med mestrenes præstation i første halvleg. Ved pausen var FCM bagud 1-2, men hjemmeholdet rejste sig i stil i matchens sidste 45 minutter.

- Vi var ikke dårlige inden pausen, men vi gav dem to lidt dumme mål, og første halvleg blev for kaotisk og for meget på Brøndbys præmisser. Vi fik en opsang i omklædningsrummet, og i anden halvleg satte vi dem på plads med vores aggressive pres, mener den målfarlige back, der blev matchvinder med sin scoring til 3-2. Da resterede der 13 minutter plus overtiden i Herning.

Med sejren er FC Midtjylland nu hele 13 point foran Brøndby, som »ulvene« dannede parløb med i slutfasen af sidste sæson.

- Det er surrealistisk, at vi i tabellen allerede er så langt foran en af vores største rivaler - det er et dejligt forspring, vi har fået til Brøndby. De mangler måske lidt selvtillid, men det er for tidligt at melde dem ude af guldkampen, siger Marc Dal Hende, der til gengæld understreger, at netop selvtilliden bugner i FCM-truppen.

- At vi er nede to gange, og alligevel vinder, vidner noget om den her vinderkultur, som vi har fået opbygget i FC Midtjylland. Der er ikke mange hold, der kan følge med os, når vi går til den, påpeger Marc Dal Hende.