Mesterhak i Aalborg: Blue Fox sænkede piratskibet

Jørn Just Kristensen 

Herning Blue Fox leverede sæsonens måske bedste kamp og vandt søndag 2-0 på udebane mod de danske mestre, Aalborg Pirates

ISHOCKEY Fem døgn før indvielsen af den nyrenoverede Kvik Hockey Arena viste Herning Blue Fox forrygende takter.

»Blårævene« blev det første hold i sæsonen til at nedlægge Aalborg Pirates på mesterholdets egen hjemmebane. Blue Fox vandt 2-0 efter en helstøbt og fokuseret præstation af herningenserne.

Blue Fox dominerede de første to perioder med overblik og klog puckomgang.

Men det var først i anden periode, at belønningen kom. Engelsk-amerikanske Evan Mosey bragte Blue Fox på 1-0 i powerplay. Efter bare 18 sekunder i overtal trykkede backen kanonen af fra midten af slottet. Pucken blev afrettet af en Aalborg-spiller og snød Ronan Quemener i piraternes mål.

Velspillende Anders Poulsen fordoblede føringen midt i perioden. Blue Fox udnyttede en afventende udvisning til at trække keeper Simon Nielsen ud og angribe med en ekstra mand på isen. Det gav gevinst, da Anders Poulsen rykkede sig fri inde midt for og blev flot betjent af Zack Torquato fra højre side. Poulsen lagde let pucken over i fjerneste side af målet.

Aalborg-spillerne vil næppe juble over deres egen indsats, men det skal med, at nordjyderne fik etableret et vist pres mod det herningensiske mål i tredje periode. Målmand Simon Nielsen måtte arbejde for føden og diskede op med flere flotte redninger med især benskinnerne.

I sidste minut fik Lasse Lassen chancen for at cementere sejren i tomt net, men målrævens skud blev blokeret af Aalborg-backen Nikolaj Carstensen.

Med sejren skøjter Blue Fox forbi Rødovre og Esbjerg i tabellen og op på sjettepladsen i Metal Ligaen. Og nu får Herning også sin hjemmebane tilbage...