Vintage-foredrag og pop-up-butik på museet

HERNING I morgen lørdag åbner Tekstilmuseet på Vestergade dørene for en særlig cocktail med vintage-foredrag og pop-up-butik.

Dels vil der lørdag eftermiddag være mulighed for at høre et foredrag med Pia Storm. Det tager udgangspunkt i hendes bog »Vintage« og hendes personlige fortælling om at glemme nutidens kropsidealer, lægge de moderigtige jeans på hylden - og i stedet omfavne sin feminitet og hellige sig farverige vintagekjoler.

For ud over en smukkere og mere personlig garderobe fik hun også et langt bedre selvbillede og forhold til sin kvindelige krop - det krævede bare noget andet tøj og et nyt blik.

Fortællingen er krydret med masser af billeder fra nu og dengang, personlige historier om den evige skattejagt, og er en inspiration til at inddrage mere vintage i en moderne garderobe.

Og det er der flere gode grunde til at gøre. Du får bedre kvalitet for færre penge og hjælper også miljøet på vej ved at købe brugt. Og ikke nok med at det gamle tøj er bæredygtigt, så er der noget magisk ved at eje et unikt stykke tøj fra en svunden tid.

Dels vil der både før og efter foredraget være åbnet i en pop-up-butik, hvor man kan se, røre og købe spændende vintagebeklædning, når Sita Lindahl Busk, der er indehaver af Magpie Lane, gæster museet med en pop-up butik.

Magpie Lane, der tidligere har ligget i Skolegade i Herning, vil i dagens anledning åbne som en pop-up butik på Tekstilmuseet. Her har gæsterne mulighed for at få lidt vintagemode med hjem til garderobeskabet.