Kæmpekor i Herning

Herning Vestjyske Folkekor holder lørdag inspirationsdag med korteknik i Bethania i Herning.

Vestjyske Folkekor består af 12 kor - eller 560 personer når alle er samlet. Korsammenslutningen dækker et geografisk område fra Salling i nord, Viborg i øst til Ribe i syd. Vestjyske Folkekor er en gammel organisation, der kan fejre 130-årsjubilæum i 2021.

Korleder Erik Sommer skal stå i spidsen for inspirationsdagen.

- Der vil blive arbejdet med 3- og 4-stemmige satser med hovedvægten lagt på efterårs-, advents- og juletiden, og repertoiret vil kunne anvendes til både kirkebrug og anden koncertaktivitet. Det bliver hovedsageligt kortere sange, viser og salmer, som naturligvis også vil kunne synges i hjemlige og mindre korsammenhænge. Derudover vil der blive arbejdet med opvarmning, intonation og opførelsespraksis, forklarer han i en pressemeddelelse.