Skovhus og EMV åbner festival

KLASSISK Født i Ikast og bosat i Wien.

Den verdenskendte baryton, Bo Skovhus, bringer melodierne fra sit nye til sit gamle hjem, når han søndag eftermiddag går på scenen sammen med Ensemble MidtVest i MCH Herning Kongrescenter.

Udgangspunktet for eftermiddagens koncert er Wien, og programmet byder derfor på værker af komponister, der alle har levet eller tilbragt en stor del af deres liv i byen.

Bo Skovhus, der har boet mange år i Wien, fortæller, at koncerten er »en hyldest til Wien, en så musikalsk by, hvor man også i dag kan vælge mellem 10-15 forskellige koncerter-operaer, og det er hver eneste aften. Et sådant udbud findes ingen andre steder i verden«.

Når barytonen vender hjem er det både for at tage publikum med på en rejse gennem den wienerklassiske æras smukkeste arier og lieder i selskab med Ensemble MidtVest, men også for at markere åbningen af den klassiske musikfestival KMF336 ved en storslået åbningskoncert.