Vintageforedrag og bogpræsentation

I weekenden inviterer byens museer indenfor til foredrag om vintagemode, shopping og bogpræsentation

Oplevelser Hvis du vil blive klogere på, hvordan man inddrager mere vintagetøj i en moderne garderobe, kan du kigge forbi Tekstilmuseet på lørdag, hvor skattejæger, modehistorienørd og forfatter Pia Storm holder foredrag om vintagemode.

Foredraget tager udgangspunkt i Pia Storms bog »Vintage« og hendes personlige fortælling om at glemme nutidens kropsidealer, lægge de moderigtige jeans på hylden og i stedet omfavne femininitet og hellige sig farverige vintage kjoler. For udover en mere personlig garderobe fik hun også et langt bedre selvbillede og forhold til sin kvindelige krop - det krævede bare noget andet tøj og et nyt blik, skriver Museum Midtjylland i en pressemeddelelse.

Fortællingen er krydret med billeder fra nu og dengang, personlige historier om den evige skattejagt og er en inspiration til at inddrage mere vintage i en moderne garderobe.

Magpie Lane, som tidligere har ligget i Skolegade i Herning, vil i dagens anledning åbne som pop-up butik på Tekstilmuseet. Her har gæsterne mulighed for at se, røre og købe lidt vintagemode med hjem til garderobeskabet.

Et stenkast fra vintagemoden afholder Blicher-Selskabet på lørdag 27. oktober bogpræsentation på Herningsholm Museum. Her vil Erik og Bente Harboe præsentere selskabets seneste bogudgivelse »Ak! Hvor forandret! og 17 andre noveller«. Der er tale om en novellesamling med i alt 18 Blicher-noveller. På dagen vil der også være indlæg af forfatter Karin Bang, der vil fortælle om Erling Kristensen og St. St. Blicher, ligesom Karsten Sand Iversen vil fortælle om sit oversætterarbejde og forfatterskab.