Kæmpeværk i Birk fejres torsdag

HERNING I Birk krydser Midtjydsk Skole- og Kulturfond samt Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum fingre for tørvejr torsdag eftermiddag. På det tidspunkt vil man nemlig indbyde til en fejring af Hernings fysisk største kunstværk, »Fantasiens leg om livets hjul«.

Carl-Henning Pedersen, der senere er udnævnt til æresborger i Herning, skabte det 1000 kvadratmeter store værk i perioden 1966-68. I denne måned fylder værket 50 år, og det er anledningen til fejringen.

Midtjydsk Skole- og Kulturfond ejer såvel Angligården som værket, og fonden var med til at sikre grundlaget for Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum i 1976. Derfor er fond og museum gået sammen om at fejre såvel kunstneren som hans absolut største værk.

Fejringen sker ved, at man torsdag eftermiddag indbyder til at mødes i Angligårdens indre gård. Hvis vejret tillader det, vil der være taler, øl og pølser, som det sig hør og bør ved en fejring. Alternativt må man søge indendørs, hvor der under alle omstændigheder vil være åbning af en ny udstilling under temaet »Kunst for sig Snot for sig - Fantasiens leg i 50 år«. En ny film, hvor Bitten Damgaard fortæller om værkets tilblivelse, vises for første gang.

De tre kunsthuse i Birk - Angligården, Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum samt Heart - fejrer dagen sammen ved at slå dørene op til gratis adgang i de to museer sidst på eftermiddagen. På Heart vises de to helt nye udstillinger »Letmein« og »Next level«. På Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum vises »Sans & Samling« i anledning af 70-året for Cobra-bevægelsens start.