FCM-talenter sled sig videre i Europa

Jørn Just Kristensen 

De danske U19-mestre vandt 2-1 i Dublin og er klar til næste runde af ungdommens Champions League

FODBOLD De gjorde arbejdet, men FC Midtjyllands danske U19-mestre fik intet foræret i onsdagens returmøde med Bohemian FC.

På det 117 år gamle Dalymount Park i det centrale Dublin havde FC Midtjylland for en stund kurs mod exit fra UEFA Youth League - ungdommens modstykke til Champions League.

De irske U19-mestre, Bohemians, førte 1-0 på en straffescoring indtil 10 minutter inde i anden halvleg. Hvis den føring havde holdt hjem, ville irerne være gået videre på reglen om udebanemål efter 2-1 til FCM i første møde.

Men »ulvene« vendte slaget og vandt 2-1.

Topscorer Casper Tengstedt var med i meget og var også i centrum for de to scoringer. 10 minutter efter pausen blev han nedlagt i feltet, og han tog sig selv af straffesparket med en sikker eksekvering.

13 minutter før tid forsvandt de midtjyske bekymringer. Casper Tengstedt driblede ind i feltet og sendte en hård bold på tværs, som Mitchell Byrne dirigerede i eget net. 2-1 til FCM og sammenlagt 4-2.

Den stilling holdt hjem, og sejren er tilsyneladende også i tråd med spil og chancer. UEFA’s officielle statistik viste 8-6 til FCM i afslutninger og 31-27 til FCM i såkaldte farlige angreb.

Skotske mestre venter i næste runde
FCM er nu klar til anden runde af UEFA Youth League. Her skal U19-ulvene op mod de skotske U19-mestre fra Hamilton Academical.

Hamilton slog her til aften FC Basel ud efter straffesparkskonkurrence i Skotland. Begge opgør endte 2-2 i ordinær tid, og så gik man direkte til straffesparkskonkurrence, hvor schweizerne missede tre forsøg og skotterne kun to.

Første opgør spilles 7. november på MCH Arena, mens returmødet spilles 28. november på New Douglas Park i Hamilton, Skotland