1-0-føring var ikke nok: Blue Fox tabte igen

Thomas Damm 

Efter 1-3 i SønderjyskE har Blue Fox nu tabt tre kampe på stribe

ISHOCKEY Tirsdag aften skulle den nyrenoverede Kvik Hockey Arena efter de første planer være indviet med et brag af en kamp mod SønderjyskE. Den nye hal bliver først taget i brug i næste uge, og derfor måtte Herning Blue Fox i stedet drage til Vojens til sæsonens andet udebaneopgør mod sønderjyderne.

Efter en sejr i Vojens i første forsøg blev det denne gang til et nederlag på 1-3 efter en kamp, der ellers i store perioder bød på godt Herning-spil.

Petri Skriko havde vlagt at blande sine kæder godt og grundigt. Blandt andet blev der først spilletid til Markus Jensen i tredje periode.

Allerede efter ét minbut fik Morten Poulsen en god chance, da han modtog en aflevering op gennem midten af banen og fik afsluttet.

Et par minutter senere var »blårævene« dog ved at forære hjemmeholdet føringen. Backen Evan Mosey lavede fra egen zone en håblås aflevering, der blev opfanget af en modstander, og Daniel K. Nielsen måtte bremse SønderjyskE-spilleren med ulovlige midler og fik en udvisning. Det powerplay udnyttede hjemmeholdet dog ikke.

Mål i powerplay
I stedet var det Blue Fox, der udnyttede et powerplay godt midtvejs i første periode. Lasse Lassen fik tid og plads i venstre side af »slottet« og udplacerede køligt SønderjyskE-keeper Kasper Krog.

Herfra dominerede Blue Fox, indtil SønderjyskE fik udlignet tre minutter inde i anden periode. Målet var hjemmeholdets første forsøg i anden periode, og Blue Fox-defensiven snorksnov i situationen. Fra højre side trak Mads Lund ind foran mål og fik pucken under Simon Nielsen, der heller ikke så helt sagesløs ud i situationen.

Blot tre minutter senere scorede den tidligere Blue Fox-spiller Steffen Frank til 2-1. Igen lignede det alt for passivt Blue Fox-spil, og så var Steffen Frank blank fra kort afstand.

Hurtig timeout
Det er desværre blevet en dårlig vane for Blue Fox, og træner Petri Skriko tog øjeblikkeligt en timeout og fik talt til sine spillere. Det så ud til at virke, for Blue Fox kom godt tilbage i kampen. De var også bogstaveligt talt millimeter fra at score, da Lasse Lassen fik afsluttet. Pucken kurede hele vejen på tværs ad målet på mållinjen. Den ene dommer stod perfekt placeret for situationen og markerede, at pucken ikke kom over stregen. 2-2 på det tidspunkt havde ellers været helt fortjent.

I sidste periode måtte Blue Fox frem, mens det mest handlede om overlevelse for hjemmeholdet. Det blev dog aldrig til de helt farlige forsøg trods det, at Blue Fox havde pucken meget. I stedet kunne SønderjyskE-topscorer T. J. Moore lukke kampen godt fire minutter før tid. Han stod pludselig helt alene foran Simon Nielsen og bankede pucken i nettet.

Endnu en tung skæbne for »blårævene«, der måtte se SønderjyskE-keeper Kasper Krog gøre en stor forskel på dagen.

På fredag spiller Blue Fox bundkamp på udebane mod Odense.