Mystisk sag om knivtik i låret hos én af politiets gamle kendinge

Søren Nielsen 

Politiet efterlyser vidner til et muligt røveri-overfald på to mænd ved 5-tiden lørdag morgen

HERNING Midt- og Vestjyllands Politi står med en noget anderledes voldssag, der muligvis fandt sted tidligt lørdag morgen på Østergade i Herning.

En patrulje mødte ved 5-tiden to mænd, som sad og ventede på skadestuen i Herning.

De to mænd var velkendte ansigter hos betjentene, og snart kom der oplysninger frem om, at den ene af mændene var stukket i låret af en kniv. Derfor sad de og ventede på behandling.

Humøret fejlede dog ikke noget hos de to mænd, som i første omgang ikke ville oplyse noget om, hvorfor den ene havde knivstik i låret.

Men når politiet opdager en mulig forbrydelse, så har det pligt til at undersøge sagen nærmere. Derfor blev de afhørt hver for sig, oplyser vagtchef Jens Claumarch.

- Den ene fortalte, at de havde været udsat for et røverisk overfald ved Nordea på Østergade. Ifølge forklaringen så sprang to mænd ud foran dem, og den ene sagde på engelsk »give me all your shit«, mens han truede med en kniv, fortæller Jens Claumarch.

Den anden mands oplevelse af episoden var ikke helt den samme.

Under afhøringen fortalte han nemlig, at en dansktalende mand sprang ud foran dem og sagde: »Giv mig hvad I har af værdier«.

Knivstikket skulle være sket i forbindelse med det røveriske overfald.

Med til historien hører også, at de to ofre i sagen ikke havde i sinde at anmelde episoden til politiet.

Derfor vil politiet gerne have hjælp til at få sagen belyst.

- Vi kender de to mænd i forvejen, og normalt er de måske ikke ligefrem ofre i sådanne sager. Men det kan jo godt være, at de har været udsat for en forbrydelse. Så hvis nogen har set noget omkring Nordea i Østergade i Herning tidligt lørdag morgen, så hører vi gerne fra vidner, siger vagtchefen.

Politiet kan kontaktes på 114.