Ugens visit: En butik med blomsterduft og kærlige hilsner

Mathilde Bach callesen 

Der er en buket til enhver begivenhed hos Vestergades Blomster, som ugens visit har været et smut forbi

BLOMSTERBUTIK Duften af blomster fylder ens næsebor, når man træder indenfor hos Vestergades Blomster, hvor roser, tulipaner og orkidéer byder én velkommen i døråbningen. Man kan høre en svag nynnen i baglokalet, hvor de mange buketter, sammenplantninger og adventskranse bliver til.

Det emmer af hyggelig efterårsstemning hos blomsterbutikken på Vestergade, som i går kunne fejre, at den har 45 års erfaring på bagen.

- Vi har et kendskab til vores kunder, og de har et godt kendskab til os, så der er blevet skabt en gensidig tillid gennem årene. Det er utroligt vigtigt for mig, siger Emmy Kjærsgaard, der er indehaver af Vestergades Blomster.

Hun viser rundt i sin velduftende og farvestrålende butik, som netop har fået leveret dagens afskårne blomster, som skal forvandles til buketter. Så dagens rutiner er allerede i gang; blomsterne bliver skåret til, og de nederste blade på stilken bliver plukket af, hvorefter de forskellige blomster bliver stillet i nyvaskede vaser. Med tiden bliver de forvandlet til buketter af butikkens personale, der holder skarpt øje med blomstermoden.

Blomstermoden skifter
- Det er vigtigt, at vi hele tiden følger med, fordi der ofte kommer nye farver, planter og styles, som kommer på mode, siger Emmy Kjærsgaard, som for nylig havde personalet med på jule-inspirationstur.

- At komme ud og se noget nyt, giver et boost til ens kreativitet, siger hun.

I butikkens grønne hjørne, hvor de mange planter holder hinanden ved selskab, er det særligt planterne med specielle blade som Pileaen og Monsteraen, der er in for tiden. Hos buketterne er det særligt markblomst-buketter, der er moderne.

- Det skal helst se lidt tilfældigt ud med en masse forskellige blomster, og så skal buketten se let og luftig ud, siger Emmy Kjærsgaard.

Men for blomsterbutikkens personale handler det ikke kun om, hvad der er moderne. Det handler om kundens ønsker til farver og stil.

- Vi som mennesker har forskellig stil. Det er derfor en vigtig opgave - både i glæde og sorg - at ramme det ønske, som kunden har. Så vi sørger altid for at spørge ind til, hvad kunden har af ønsker, siger Emmy Kjærsgaard.

Desuden får kunderne også altid gode råd med på vejen, når de køber buketter og planter hos Vestergades Blomster, så de på den måde kan få mest muligt ud af både blomster og planter.

Den travle juletid
Selvom det er efterårets farver, som skinner igennem ude i butikken, er julestemningen begyndt at sprede sig i baglokalet og på loftet hos blomsterbutikken. I baglokalet står en næsten fuldendt adventskrans, og man kan se, at endnu flere er på vej.

Juletiden er sammen med Mors Dag den travleste tid på året.

- Vi er i fuld gang med julen, ellers kan vi simpelthen ikke nå det. I uge 43 bliver butikken omdannet til julehygge, siger Emmy Kjærsgaard, der viser de mange fyldte kasser, som fra næste uge skal skabe julestemning i blomsterbutikken i Vestergade, hvor der er kærlige blomsterhilsner til enhver lejlighed - lige om lidt også til julen.