Fermaten byder på sprudlende, groovy jazz på tirsdag

Fermaten får på tirsdag fornemt besøg af dansk-amerikansk jazzkvartet med altsaxofonisten Jesse Davis i front

HERNING Tirsdag aften kommer en af Danmarks ledende jazzpianister til Fermaten i Herning med et sprudlende hold.

Der er tale om Ben Besiakov, som i øjeblikket turnerer med den danske bassist Ida Hvid og to amerikanske jazzmusikere, der begge hører til den mest vitale front af den modne og inspirerende jazzmusik, som man skal unde sig selv at høre, hvis man elsker jazz.

Kvartetten har den virtuose altsaxofonist Jesse Davis fra New York i front.

Tromme-legende
Jesse Davis, som er ved at udvide sin amerikanske karriere til Europa, stammer fra det moderne New Orleans og betragtes populært som arvtageren til Cannonball Adderley med sit reflekterende balladespil og skarpe bebop.

I 1989 fik han »Down beat jazz magazine«-prisen som »the most outstanding musician«.

Rytmeankeret er den levende tromme-legende, Alvin Queen, som er efterspurgt for sin dynamik og lydhørhed over hele Europa. Gennem tiden har han spillet med alle de største jazz-navne - herunder Oscar Peterson, George Benson, Nina Simone og Horace Silver.

Desuden var han en af Niels-Henning Ørsted Pedersens foretrukne trommeslagere.

Groovy jazz og blues
Bassisten Ida Hvid, der stammer fra Holbæk, samler trådene i kvartetten - og er nu også ved at bryde igennem de usynlige grænsebomme i den europæiske musik.

Hun er elev af den afdøde jazzbassist Hugo Rasmussen - og har turneret med Alvin Queen i Danmark med »Tribute to Oscar Peterson feat. Alvin Queen« - og spiller også med blandt andre Niels Jørgen Steen, Jesper Løvdal, Mårten Lundgren, Zier Romme og Birgitte Soojin.

Ida Hvid er - i øvrigt lige som Ben Besiakov - modtager af Bent Jædig-prisen.

Ben Besiakov, der indtog Jazzhus Montmartre som 15-årig, er selv kendt for sit sjælfulde, nærværende og swingende spil, som går rent ind hos alle, der hører ham. Og tilsammen udgør de fire musikere en stærk, klassisk kvartet, der lægger op til hårdt swingende, groovy jazz og blues.

Repertoiret er baseret på standarder fra den store amerikanske sangbog og enkelte originale kompositioner.