Åge Hareide tilfreds efter sejren i Herning: Vi kan stole på vores reserver

Åge Hareide var tilfreds med udbyttet af sine mange nye folk i startopstillingen mod Østrig

FODBOLD Fodboldlandstræner Åge Hareide roser de seks spillere, som tirsdag aften var nye i startopstillingen sammenlignet med lørdagens nullert i Irland, da Danmark slog Østrig med 2-0 i en testkamp på MCH Arena.

De seks nye spillere - Peter Ankersen, Jannik Vestergaard, Jonas Knudsen, Pierre-Emile Højbjerg, Lukas Lerager og Andreas Christensen - viste, at de klar til at træde ind, hvis der også er brug for dem i kampe med point på spil.

Det siger Åge Hareide på et pressemøde efter kampen i Herning.

- Jeg synes, at de nye spillere - eller det er kun Lukas Lerager, som ikke har startet inde før - gjorde det godt. De kom godt ud af første halvleg, og i tillæg lavede Lukas Lerager et fantastisk mål.

- Det sluttede ikke helt ligeså godt i anden halvleg, men jeg synes, at alle leverede en rigtig god indsats, siger Åge Hareide.

Lukas Lerager og Pierre-Emile Højbjerg styrede den centrale midtbane, selv om de ikke tidligere har spillet sammen. Det var Leragers første start på landsholdet og Højbjergs første landskamp i to år.

- Lerager gjorde godt både på den centrale midtbane og på den defensive midtbane. Pierre-Emile Højbjerg gjorde det også godt. Han har en fantastisk attitude, siger Hareide.

Det var anden kamp i træk, at nordmanden måtte se bort fra Christian Eriksen. Her testede Hareide en ny taktik uden en klassisk offensiv midtbane, men med to arbejdsheste foran Andreas Christensen.

Taktikken fungerede, men gav ikke samme udtryk, som når Eriksen er med.

- Vi spillede med en defensiv spiller og to 8’ere. Det er lidt anderledes end at have Christian Eriksen med.

- Både Højbjerg og Lerager kan finde rummene foran forsvaret, men man får ikke det samme tryk rundt om feltet, som når vi har Christian med, siger Åge Hareide.

I første halvleg scorede Lukas Lerager på et flot langskud, og i tillægstiden i anden halvleg udbyggede Martin Braithwaite føringen.

/ritzau/