Chok: Herning-Ikast dummede sig i Skanderborg

Ole Bitsch 

Storfavoritterne måtte tirsdag aften nøjes med et point mod oprykkerne

HåNDBOLD Det der på papiret lignede en pligtsejr og to sikre point, endte tirsdag aften med et chokresultat for Herning-Ikast Håndbold.

Således måtte den ambitiøse midtjyske klub nøjes med uafgjort 25-25 ude mod ligaoprykkerne fra Skanderborg, der tidligere i denne sæson har tabt med 13 mål til både Team Esbjerg, Odense og København Håndbold.

Men det var aftenens værter ligeglade med i Fælledhallen. Således spillede Skanderborg-holdet deres chance mod storfavoritterne fra HIH’erne, der var bagud med 12-13 ved pausen.

Et kvarter før tid førte oprykkerne ad flere om gange med tre scoringer, og først 1 minut og 15 sekunder inden slutfløjtet fik Herning-Ikast udlignet. Det var Sarah Iversen, som stod for kampens sidste scoring.

Landsholdsstregen var dog en af synderne i gæsternes offensiv, der blev noteret for mange afbrændere og tekniske fejl. Således scorede Iversen blot på to ud af sine syv forsøg. Helene Fauske, der nettede fem gange, misbrugte syv afslutninger i matchen, hvor højrebacken Stine Skogrand blev HIH-topscorer med syv træffere på ni skud.

Det var dog ikke nok til at redde sejren for Herning-Ikast, der inden duellen i det østjyske var otte point foran oprykkerne, der blot havde hentet tre point i otte kampe.

Defensivt var der heller ikke mange opmuntringer hos HIH. Således sørgede keeperne Jessica Ryde og Sabine Englert samlet kun for 10 »rene« redninger. Dertil kom dog tre straffekastparader fra Ryde.

Herning-Ikast var lige ved at snuppe sejren i de døende sekunder, men Helene Fauskes skud blev reddet af Skanderborg-målvogter Anna Kristensen.

Allerede fredag får HIH-enheden mulighed for at fortrænge skuffelsen. Denne gang gælder det returopgøret i Polen mod Zeglebie Lubin, der er modstanderen i EHF Cuppens anden kvalifikationsrunde.