Vesterby og »Jern-Bent« langt fra podiet på Hawaii

Jørn Just Kristensen 

Michelle Vesterby fik en defekt på cyklen og endte blot som nummer 27 ved VM i ironman på Hawaii

TRIATLON Når man har prøvet at blive nummer seks og nummer fire, stræber man selvsagt efter podiet. Men Michelle Vesterby formåede ikke at lande en topplacering ved årets Hawaii Ironman, der samtidig er VM for jernmænd og -kvinder.

Den 35-årige herningenser blev blot nummer 27 i de professionelle kvinders løb i tiden 9 timer 27 minutter og 36 sekunder.

Det begyndte ellers fint. Efter fire kilometers svømning på bare 54,17 minutter og en lynhurtig tur i skiftezonen sprang hun på cyklen som nummer fem.

Det lovede godt for Michelle Vesterby, som tidligere på året har vist storform med en andenplads ved Ironman Lanzarote og en ny dansk rekordtid ved Ironman Texas.

Men cykeldelen gik ikke optimalt. Michelle Vesterby blev hurtigt overhalet af adskillige skarpe konkurrenter, og omkring vendepunktet på cykelruten fik hun tekniske problemer med cyklen.

- Jeg følte mig stærk, indtil jeg fik mekaniske problemer ved vendepunktet i Hawi. Det var ikke til at reparere - vi prøvede. Det er noget, jeg ikke kan kontrollere, og jeg vil ikke bruge min gode energi på at have ondt af mig selv. Men det var dog lidt svært at smile på løberuten. Ting sker, og livet går videre. Jeg mistede mit momentum, men besluttede, at jeg ville i mål, fordi det er verdensmesterskabet og det er så fantastisk et løb, skriver Michelle Vesterby på sin Facebook-side.

Sidste år måtte Michelle Vesterby udgå på grund af sygdom, så hun kan trods alt glæde sig over, at hun sled sig igennem.

For fjerde år i træk vandt Daniella Ryf fra Schweiz de professionelle kvinders løb. Hun kom ind i tiden 8.26,16 timer - næsten 10 minutter hurtigere end nummer to, som for andet år i træk var britiske Lucy Charles.

Maja Stage Nielsen stod for bedste placering af de fire professionelle danske triatleter. Hun blev nummer 15.

Tysker brød mytisk barriere
Mændenes løb blev genvundet af tyske Patrick Lange, som i år blev den første triatlet til at komme under otte timer ved VM på Hawaii. Han kom ind i tiden 7 timer, 52 minutter og 39 sekunder.

Danske Jens Petersen-Bach blev nummer 34 i tiden 8.40,08 timer.

I amatør-atleternes aldersklasser var der i år comeback til Bent Andersen fra Hammerum, som har vundet sin aldersklasse hele seks gange. Han var sidste år forhindret i at stille op på grund af en skade.

Også for Bent Andersen var det cykeldelen, der kostede mest. Han var tiendehurtigst i sin aldersklasse i svømningen, men hele 78 konkurrenter var hurtigere på cyklen. Det skyldtes blandt andet en stor tidsstraf.

- Jeg syntes selv, jeg kørte efter reglerne, men fik ved 22 kilometer og 24 kilometer en penalty og skulle køre i teltet ved 52 kilometer. Jeg var lidt i chok, da jeg syntes, jeg kørte sikkert. Efter at have stået stille i 16 minutter, måtte jeg igen cykle ud på ruten.

- Jeg er meget skuffet over mig selv på grund af, at jeg ikke kunne trække mig selv op på niveau på hjemturen på cyklen, og jeg vil nu gå i tænkeboksen med hensyn til ironman og skader, skriver Bent Andersen på Facebook.