Remis mod Polen giver Nissen, Duelund og U21-kollegerne EM-matchbold mod Færøerne

Phillip Billing scorede det enlige mål for det danske U21-landshold, som spillede 1-1 hjemme mod Polen

FODBOLD De danske U21-drenge har stadig EM-skæbnen i egne fødder.

Danmarks unge fodboldtalenter spillede fredag aften 1-1 hjemme mod Polen. Det skete med de to tidligere FCM’ere Rasmus Nissen og Mikkel Duelund i startopstillingen, og det uagjorte resultat kan sagtens vise sig at være nok til at komme med til næste års EM-slutrunde.

Det uafgjorte resultat betyder, at Danmark med en sejr på tirsdag hjemme mod Færøerne i den sidste gruppekamp vil sikre EM-billetten.

Danmark fører lige nu gruppe 3 med 20 point efter 9 kampe, mens Polen har 19 point.

U21-landstræner Niels Frederiksen havde på forhånd sagt, at Danmark i modsætning til Polen sagtens kunne leve med uafgjort.

De danske spillere virkede nervøse over situationen, og det gjorde det mærkeligt nok ikke nemmere, at Polen spillede med en afventende taktik.

Polen stod med seks mand på linje i eget forsvar og ventede udelukkende på, at Danmark begik en fejl.

Og det gjorde danskerne såmænd.

Polakkerne erobrede flere gange bolden og kom i overtal og til store chancer, og den danske keeper Daniel Iversen måtte hive flere klasseredninger frem - blandt andet en dobbeltredning efter 19 minutter.

Niels Frederiksen forsøgte at dirigere sine tropper tilbage med bolden og selv spille mere afventende.

Det udmøntede sig i flere minutter, hvor Danmark havde bolden nede i egne rækker, mens Polen stod passivt i en ultradefensiv 6-3-1-formation uden at jagte bolden.

Danmark råder dog over mange spillere, der kan noget på egen hånd.

En af dem er Dortmund-kometen Jacob Bruun Larsen, som allerede havde en stor chance efter 41 sekunder, men som først for alvor satte gang i opgøret 40 minutter senere.

Phillip Billing sparkede Danmark foran 1-0 fem minutter før pausen, da han udnyttede en god tværpasning fra netop Jacob Bruun Larsen, der flot rev sig fri i venstre side.

Robert Skov lod klogt bolden passere, da den lå perfekt til Billing, og Huddersfield-spilleren afsluttede fladt og præcist.

Føringen holdt dog ikke længe. Minuttet efter ramte stopperen Victor Nelsson bolden med hånden i feltet.

Straffesparket til 1-1 blev sikkert sat ind af Polens angriber Dawid Kownacki.

Billing startede anden halvleg med at miste bolden, og Polen fik igen en stor chance.

Efter en time brændte det igen på for Danmark, da Polens høje stopper Pawel Bochniewicz headede lige over det danske mål.

Niels Frederiksen rystede på hovedet på sidelinjen, mens de 3735 tilskuere kiggende måbende og lettere stemningsforladte til på Aalborg Stadion.

Indskiftede Anders Dreyer fyrede kanonen af efter 82 minutter, men Polens keeper Kamil Grabara verfede den til hjørne.

Polakkerne havde en til stor chance, men Daniel Iversen var på plads med en parade få minutter før tid. Og der blev ikke scoret mere i opgøret.

FCM’eren Alexander Munksgaard sad på bænken i hele opgøret.

Danmarks altafgørende kamp mod Færøerne spilles tirsdag i Aalborg.

/ritzau/